10. Mart 2017. Član 24: Škola i sve vezano za školu – pravo svakog djeteta s invaliditetom Slika djevojčice Dunje koja ima DS koja je bila dio kampanje PonosniNaSebe, povodom teksta

Inkluzivno obrazovanje nije teret i obaveza, ni osobe s invaliditetom, niti njenog najbližeg okruženja, već pravo na čije smo se poštovanje obavezali da stvorimo društvo jednakih mogućnosti za sve.

08. Mart 2017. Sretan 8. mart Slika Helen Keller i Fride Kahlo povodom priče za 8. mart Međunarodni dan žena.

Same možemo tako malo, zajedno možemo puno toga, reći ćemo danas, baš kao Helen, ma koliko čudne bile, kao Frida!

30. Januar 2017. Zašto je važno obezbjediti ravnopravno učešće u sportu Slika Ilme Kazazić povodom priče o razlozima zbog kojih je važno da se OSI bave sportom,kampanja PonosniNaSebe 30. januar 2017.

#PonosniNaSebe: Osobe s invaliditetom imaju pravo na ravnopravno učešće u sportu, kao i osobe bez invaliditeta...

26. Januar 2017. Sport za OSI: Neophodan sistemski pristup i vrednovanje uspjeha Slika Ilme Kazazić povodom priče o sporu za OSI, nastale u okviru kampanje PonosniNaSebe, 26. januar 2017.

#PonosniNaSebe: Smanjenje izolacije, mogućnost učešća u svemu što sami izaberu, za osobe s invaliditetom donosi i profesionalno zadovoljstvo. Uz adekvatan pristup, funkcionalnost pomagala i rad, sport postaje potpuno pristupačno polje za osobe s invaliditetom.

19. Januar 2017. Ljubav prema sportu prevazilazi sve barijere Slika Ilme Kazazić, povodom priče u okviru kampanje PonosniNaSebe, 19. januar 2017.

Priča o Ilmi nastala je u okviru kampanje #PonosniNaSebe, koju provodi organizacija MyRight u saradnji sa pet koalicija organizacija osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

16. Januar 2017. Milion je razloga zašto odmah treba zaustaviti diskriminaciju Slika. Ema Agic povodom - Milion je razloga zašto odmah treba zaustaviti diskriminaciju

#PonosniNaSebe: Diskriminacija uskraćuje osobama s invaliditetom pravo na uspjeh...

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World