Partnerske organizacije Informativni centar za osobe s invaliditetom „Lotos“ Tuzla i Udruženje slijepih Kantona Sarajevo od 11. - 16. jula 2021. godine realizuju trening „Građenje kapaciteta voditelja vršnjačke podrške (peer lidera), osoba s invaliditetom za prepoznavanje, prevenciju i reagovanje na seksualno i rodno zasnovano nasilje“. 14. Juli 2021. Trening u okviru projekta Invaliditet i seksualno i rodno zasnovano nasilje

Partnerske organizacije Informativni centar za osobe s invaliditetom „Lotos“ Tuzla i Udruženje slijepih Kantona Sarajevo od 11. - 16. jula 2021. godine realizuju trening „Građenje kapaciteta voditelja vršnjačke podrške (peer lidera), osoba s invaliditetom za prepoznavanje, prevenciju i reagovanje na seksualno i rodno zasnovano nasilje“.

U okviru Konferencije država potpisnica Konvencije o pravima osoba s invaliditetom Entitet Ujedinjenih nacija za ravnopravnost spolova i osnaživanje žena (UN Women) organizuje prateći događaj o rodno odgovornom uključivanju invaliditeta u konfliktni i postkonfliktni kontekst.
Ovaj prateći događaj o rodno odgovornom uključivanju invaliditeta u konfliktne i postkonfliktne/ tranzicione situacije ima za cilj povećati vidljivost vodeće uloge žena s invaliditetom u postkonfliktnom i tranzicionom kontekstu.
UN Women događaj organizuje u saradnji sa: Stalnom misijom Australije pri UN-u, Stalnom misijom Finske pri UN-u, Stalnom misijom Republike Koreje pri UN-u, Stalnom misijom Južne Afrike pri UN-u, Women’s Refugee Commission, MyRight, Human Rights Watch, International Disability Alliance.

15. Juni 2021. Rodno odgovorno uključivanje invaliditeta u konfliktni i postkonfliktni kontekst

Prateći događaj o rodno odgovornom uključivanju invaliditeta u konfliktne i postkonfliktne/ tranzicione situacije ima za cilj povećati vidljivost vodeće uloge žena s invaliditetom u postkonfliktnom i tranzicionom kontekstu, realizuje se u okviru COSP14.

Slika. Film 10. Maj 2021. MyRight izvještaji i promotivni film ''Peace for All - Mir za sve''

Film "Peace for All - Mir za sve“ sažima rezultate MyRight izvještaja o uključivanju osoba s invaliditetom u procese izgradnje mira.

Partnerska organizacija I. C. 06. Maj 2021. Info-sesija ''''Invaliditet i seksualno i rodno zasnovano nasilje'''' održana u Bijeljini

Partnerska organizacija I. C. "Lotos" Tuzla, uz podršku i lijepo gostoprimstvo Koalicije organizacija osoba s invaliditetom Grada Bijeljina - KOLOSI, organizovala Okrugli sto/Info-sesiju sa ciljem promocije projekta: „Invaliditet i seksualno i rodno zasnovano nasilje – građenje kapaciteta protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasilja“.

Partnerska organizacija Udruženje Oaza je počelo sa realizacijom edukacija o načinu korištenja ZOOM platforme za svoje članove i članice. Udruženje Oaza 5. maj 2021. 05. Maj 2021. Edukacija za korištenje Zoom platforme za članice i članove Udruženja Oaza

Partnerska organizacija Udruženje Oaza je počelo sa realizacijom edukacija o načinu korištenja ZOOM platforme za svoje članove i članice.

Slika. Partnerska organizacija Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, u okviru Projekta 20. April 2021. Udruženje slijepih Kantona Sarajevo objavilo poziv za edukaciju

Partnerska organizacija Udruženje slijepih Kantona Sarajevo organizuje edukaciju za slijepe i slabovidne osobe za korištenje čitača ekrana Jaws, u operativnom sistemu Windous 10, sa početkom od 22. aprila 2021.

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World