30. Novembar 2021. MyRight vebinar o položaju žena i djevojaka s invaliditetom u BiH Na slici su tri djevojke od kojih su dvije djevojke u kolicima okrenute leđima, sjede za stolom tokom MyRight seminara.

MyRight vas poziva na vebinar koji će se održati 6. decembra 2021. godine u 14 sati, a čiji je cilj podizanje svijesti o položaju žena i djevojaka s invaliditetom u Bosni i Hercegovin, poštivanju njihovih prava i njihovim mogućnostima za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja.

25. Novembar 2021. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama – 25. novembar Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama – 25. novembar
U okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno uslovljenog nasilja

Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama – 25. novembar. U okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno uslovljenog nasilja". MyRight će 06.12.2021. organizovati vebinar o položaju žena i djevojaka s invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

16. Novembar 2021. Aktiv MOSI TK u studijskoj posjeti Koaliciji OOSI HNK Aktiv mladih osoba sa invaliditetom zajedno sa drugim predstavnicima Koalicije organizacija osoba s invaliditetom TK realizovali je studijsku posjetu Aktivu/Vijeću mladih osoba sa invaliditetom Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom HNK/Ž  “Zajedno smo jači” 11. i 12. novembra 2021. godine.

Aktiv MOSI zajedno sa drugim predstavnicima Koalicije organizacija osoba s invaliditetom TK realizovali studijsku posjetu Aktivu/Vijeću mladih osoba sa invaliditetom Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom HNK/Ž “Zajedno smo jači”.

15. Novembar 2021. Doboj: Okrugi sto sa predstavnicima institucija o značaju primjene člana 24 Koalicija organizacija osoba s invaliditetom regije Doboj 12. novembra 2021. godine u Hotelu „Park“  u Doboju organizovala okrugli sto na temu „MLADI  i OBRAZOVANJE, VAŽNOST RAZUMNE PRILAGODBE ZA ADEKVATNU PRIMJENU ČLANA 24. UN KONVENCIJE“.

Koalicija organizacija osoba s invaliditetom regije Doboj 12. novembra 2021. godine u u Doboju organizovala okrugli sto na temu „MLADI i OBRAZOVANJE, VAŽNOST RAZUMNE PRILAGODBE ZA ADEKVATNU PRIMJENU ČLANA 24. UN KONVENCIJE“.

04. Novembar 2021. Info sesija u okviru projekta „Ovdje sam - vidljiva i ponosna“ za članice KOO KS Vodeća organizacija Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom Kantona Sarajevo Udruženje slijepi Kantona Sarajevo, 03. novembra 2021. godine u Sarajevu organizovalo je info sesiju u okviru projekta “Ovdje sam - vidljiva i ponosna“, za predstavnike organizacija članica KOO KS.

U Sarajevo 03. novembra 2021. godine ODRŽANA info sesija u okviru projekta “Ovdje sam - vidljiva i ponosna“ za predstavnike organizacija članica Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom Kantona Sarajevo.

29. Oktobar 2021. Prezentacija Indikatora predstavnicima obrazovnih institucija u HNK U okviru aktivnosti saradnje s predstavnicima obrazovnih institucija, Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom HNK/Ž „Zajedno smo jači“ realizovala je prezentaciju Indikatora za praćenje   implementacije inkluzivnog obrazovanja u skladu sa članom 24. Konvencije o pravima osoba s invaliditetom na sastanku Aktiva direktora osnovnih škola HNK, uz prisustvo ministra obrazovanja, pomoćnika ministra i direktorice Pedagoškog zavoda Mostar.

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom HNK/Ž „Zajedno smo jači“ realizovala prezentaciju Indikatora za praćenje implementacije inkluzivnog obrazovanja u skladu sa članom 24. Konvencije o pravima osoba s invaliditetom.

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World