09. Juli 2021. OVDJE SAM – VIDLJIVA I PONOSNA Prema popisu stanovništa iz 2013. godine, u BiH živi 161.083 žena s invaliditetom, a prema procjeni MyRight-a, manje od 2% je vidljivo i aktivno u organizacijama ili općenito u lokalnim zajednicama, što je nedopustivo malen procenat učešća žena s invaliditetom
Zbog toga je MyRight zajedno sa svojim partnerima, organizacijama osoba s invaliditetom okupljenih u 5 regionalnih koalicija kreirala projekat s ciljem identificiranja žena i djevojaka s invaliditetom u lokalnim zajednicama, te program njihovog osnaživanja i jačanja kompetencija.

MyRight je zajedno sa svojim partnerima, organizacijama osoba s invaliditetom okupljenih u 5 regionalnih koalicija kreirao projekat s ciljem identificiranja žena i djevojaka s invaliditetom u lokalnim zajednicama, te program njihovog osnaživanja i jačanja kompetencija.

27. Maj 2021. MyRight poziv za konsultanta/icu Slika MyRight loga, u sklopu objave povodom MyRight poziva za konsultanta/icu za izradu izvještaja o životnim uslovima, situaciji i potrebama žena s invaliditetom u pet različitih regija u Bosni i Hercegovini u kojima djeluju koalicije OOSI iz MyRight programa u projektu osnaživanja žena ”Ovdje sam - vidljiva i ponosna” (14104).

MyRight poziv za konsultanta/icu za izradu izvještaja o životnim uslovima, situaciji i potrebama žena s invaliditetom u pet različitih regija u Bosni i Hercegovini u kojima djeluju koalicije OOSI iz MyRight programa u projektu osnaživanja žena ”Ovdje sam - vidljiva i ponosna”.

12. Maj 2021. Sastanak Aktiva mladih osoba s invaliditetom Koalicije KOLOSI Bijeljina Aktiv mladih osoba s invaliditetom Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljina KOLOSI održao je redovni redovni sastanak 10. maja 2021. godine.

Aktiv mladih osoba s invaliditetom Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljina KOLOSI održao redovni redovni sastanak 10. maja 2021. godine.

07. Maj 2021. Sastanak Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona Predstavnici Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona održali su redovni sastanak u prostorijama vodeće organizacije I. C. “Lotos” Tuzla 06. maja 2021. godine. Pored učesnika uživo, sastanku su neki predstavnici organizacija članica prisustvovali online putem ZOOM platforme.

Predstavnici Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona održali su redovni sastanak u prostorijama vodeće organizacije I. C. “Lotos” Tuzla 06. maja 2021. godine.

05. Maj 2021. Sastanak članica Koalicije organizacija osoba s invaliditetom KOLOSI Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljine KOLOSI, održala je sastanak 4. maja 2020. godine u prostorijama Udruženja žena sa invaliditetom „IMPULS” Bijeljina.

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljine KOLOSI, održala je sastanak 4. maja 2020. godine u prostorijama Udruženja žena sa invaliditetom „IMPULS” Bijeljina.

23. April 2021. Sastanak Vijeća mladih Koalicije ‘Zajedno smo jači’ Slika.Aktiv/Vijeće mladih Koalicije organizacija osoba s invaliditetom Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije “Zajedno smo jači” 22. aprila je održao sastanak u Udruženju mladih “Ružičnjaka-Los Rosalesa” zajedno sa drugim predstavnicima Koalicije. Na sastanku je analiziran Plan aktivnosti za 2021. godinu, te su dogovorene aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu uz poštivanje epidemioloških mjera.

Aktiv/Vijeće mladih Koalicije organizacija osoba s invaliditetom Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije “Zajedno smo jači” 22. aprila je održao sastanak u Udruženju mladih “Ružičnjaka-Los Rosalesa” zajedno sa drugim predstavnicima Koalicije.

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World