Završni sastanak s učesnicama mentorskog programa u Koaliciji OOSI HNK

Slika mentorice i učesnica mentoring programa i mentorice tokom desetog sastanka u Udruženju Ružičnjak MostarU okviru prijekta osnaživanja žena s invaliditetom „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!", mentorica Zumreta Galijašević je 14. juna 2022. godine održala deseti, završni sastanak s učesnicama mentorskog programa u Koaliciji organizacija osoba s invaliditetom HNK „Zajedno smo jači".

Sastanak je realizovan u prostorijama vodeće organizacije Koalicije, Udruženju mladih „Ružičnjaka-Los Rosalesa" u Mostaru.

Tematski sastanak pod nazivom „Naš mentoring kutak" ponudio je kratak osvrt na višemjesečno mentoring druženje učesnica i mentorice, način i korake u pripremi i organizaciji mentoring sastanaka te omogućio da učesnice preuzmu uloge u pripremi i organizaciji posljednjeg zajedničkog sastanka u mentoring programu.

Ovo je bio način da se uešesnice zajedno sa mentoricom i projekt koordinatoricom podsjete lijepih i ugodnih momenata u toku druženja, da se ukaže na postignute rezultate, te da se učesnice informišu o mogućnostima koje projekat nudi imotivišu za učešće u nastavku projektnih aktivnosti. 

Slika učesnica mentoring programa i mentorice tokom desetog sastanka u Udruženju Ružičnjak Mostar

Za kraj ovog ciklusa osnaživanja žena s invaliditetom, ekipa učesnica mentoring programa Koaliciji organizacija osoba s invaliditetom HNK „Zajedno smo jači" je mentorici, kao sjećanje na korisno i divno provedeno vrijeme, poklonila suvenir izrađen na radionicama organizacije, članice Koalicije. Uz riječi zahvale i veliko „volim vas", mentorica je zatvorila deseti sastanak u mentoring programu Koalicije.

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!” je finansiran kroz program MyRight-a od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida koju predstavlja Embassy of Sweden in Sarajevo.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku:

http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

#OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud 

#ŽenesInvaliditetom #WomenWithDisabilities

#MentoringProgram #GenderEquality #SDG5 #LeaveNoOneBehind #BiH

#MyRightBiH 

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomHNK

#Kolosi Bijeljina

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomTuzlanskogKantona

#KoalicijaOOSIRegijeDoboj

#KoordinacioniOdborUdruženjaOsobaSaInvaliditetomKantonaSarajevo

Više slika možete naći na našim facebook stranicama: Vidljiva & Ponosna i MyRight-BiH

 Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World