Završna radionica za članice Foruma žena s invaliditetom Koalicije KOLOSI Bijeljina

Forum žena sa invaliditetom Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljine KOLOSI je u sklopu projekta „Ovdje sam - vidljiva i ponosna” 07. avgusta 2023. godine održao završnu, petu radionicu u psihološkoj podršci za žena sa invaliditetom u prostorijama Koalicije „KOLOSI” , a kao i prethodne, radionicu je vodila diplomirana psihologinja Ivana Josić-Jež.

Slika članica Foruma ŽSI Koalicije KOLOSI i psihologinje tokom završne radionice održane 7. avgusta 2023. godine u BijeljiniNa ovoj završnoj radionici učesnice su čitale svoja pisma, te je zajednički zaključeno da je bilo vidljivo dobrih pomaka što se tiče samog izlaganja, te držanja tijela i obraćanja grupi. 

Poslije su učesnice pisale svoje utiske za sve radionice, za sam rad psihologa, koliko su im same radionice značile i sve su izjavile da bih željele produžetak ovakog vida rada. Jedna učesnica je rekla da bih rado nastavila da radi na sebi zajedno sa psihologom. Svaka od njih je izrazila žaljenje jer je kraj ovog ciklusa radionica, te i samog druženja jer je stvorila zaista divna kohezija u grupi. Učesnice su se organizovale i mimo radionica žele da se druže uz kafu negdje u gradu ili na nekom izletu.

Iz priloženog se vidi da postoji potreba da se nastavi ovakav vid rada, te da se učesnice osnažuju kroz druženje i rad, jer je nekim učesnicama ovo jedini vid društvene aktivnosti.

Slika članica Foruma ŽSI Koalicije KOLOSI i psihologinje tokom završne radionice održane 7. avgusta 2023. godine u BijeljiniForumi žena s invaliditetom su formirani u 2022. godini u okviru projekta „Ovdje sam - vidljiva i ponosna” u pet koalicija koje djeluju u okviru MyRight programa u BiH, u cilju povećanja broj žena i djevojaka s invaliditetom koje će se aktivno uključiti u rad organizacija osoba s invaliditetom i zagovarati rješavanje pitanja koja se tiču diskriminacije nad ženama s invaliditetom.

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna” je finansiran kroz program MyRight-a od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida koju predstavlja Embassy of Sweden in Sarajevo.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku:

http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

#ZaSnažnijiGlasŽena #OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud

#ŽenesInvaliditetom #WomenWithDisabilitie #ForumiŽenasInvaliditetom

#Ariticle6UNCRPD #GenderEquality #SDG5

#LeaveNoOneBehind #BiH

#MyRight

#KolosiBijeljina

#KoalicijaOOSIRegijeDoboj

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomHNK

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomTuzlanskogKantona

#KoordinacioniOdborUdruženjaOsobaSaInvaliditetomKantonaSarajevo

Više slika možete naći na facebook stranici: Vidljiva & Ponosna

„Izrazi koji su radi preglednosti navedeni u jednom gramatičkom rodu u objavama na web stranici myright.ba se bez diskriminacije odnose i na muškarce i na žene."

 Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World