Utjecaj COVID-19 pandemije na mentalno zdravlje

Partnerska organizacija Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji „Feniks" vas poziva da učestvujete u istraživanju čiji je cilj istražiti utjecaj COVID-19 pandemije na mentalno zdravlje. 

Slika. partnerska organizacija udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji „feniksRezultati istraživanja će pomoći u boljem razumijevanju toga kako se ljudi osjećaju i ponašaju u vanrednoj situaciji kakva je ova i omogućiti planiranje dalje pomoći i pripremu za buduće slične događaje. 

"Iz iskustva ratnih okolnosti smo naučili mnogo, no suočavanje s vanrednom situacijom izazvanom koronavirusnom bolesti pandemijskih razmjera je novo iskustvo."

Upitnik kao i više informacija može naći na slijedećem linku: https://forms.gle/M4TPmgeLgBK4Q9Jq8Udruženje za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK 'Feniks' implementira projekat "Organizaciono i institucionalno jačanje Feniksa sa razvojem mehanizama održivosti”, u partnerstvu sa Švedskom nacionalnom asocijacijom za socijalno i mentalno zdravlje RSMH, u okviru MyRightprograma 2018. - 2021. u Bosni i Hercegvini.Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World