Udruženje slijepih KS organizovalo radionicu promocije Brajevog pisma

Partnerska organizacija Udruženje slijepih Kantona Sarajevo je 23. aprila 2019. godine organizovalo radionicu promocije Brajevog pisma.

Slika. Partnerska organizacija Udruženje slijepih Kantona Sarajevo je 23. aprila 2019. godine organizovalo radionicu promocije Brajevog pismaU prostorijama Udruženja oko 30 slijepih osoba i njihovih pratilaca razgovarali su o važnosti korištenja Brajevog pisma od strane slijepih osoba. Voditelj radionice i promotor Brajevog pisma Vedin Hajduković govorio je o istoriji nastanka Brajevog pisma, te o njegovom praktičnom značaju za svakodnevni život slijepe osobe.

Sa praktičnim primjerima i pripremljenim materijalima ukazao je na njegovu nezamjenjivu ulogu i potrebu da ga svaka slijepa osoba nauči i svakodnevno koristi. Istakao je da su savremene tehnologije i njihovo korištenje od strane slijepih osoba veoma značajne ali da u mnogim situacijama ne mogu na adekvatan način zamijeniti Brajevo pismo.

Radionice promocije Brajevog pisma su organizuju u okviru projekta "Unapređenje dugoročne održivosti Udruženja slijepih Kantona Sarajevo i drugih organizacija slijepih u Federaciji BiH kroz edukaciju, zagovaranje i podizanje svijesti", koji Udruženje slijepih Kantona Sarajevo realizuje u periodu 2018.-2021. u saradnji sa partnerskom organizacijom Savezom slijepih Švedske (SRF), finansiranom od strane MyRight.

Više informacija o projektima Udruženja slijepih Kantona Sarajevo možete naći na web stranici na sljedećem linku: http://www.slijepi-sa.org.ba/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World