Udruženje Oaza najavilo 12. "Sportske igre Oaze - SIO 2022”

Partnerska organizacija Udruženje Oaza s ponosom je najavilo 12. "Sportske igre Oaze - SIO 2022”, koje će se realizovati u period od 27. do 30. septembra u Sarajevu.

Slika nastala tokom Sportskih igara Oaze 2020. Na slici su djevojčice na startu tokom jedne od utrka na atlestskoj stazi u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Primarni cilj SPORTSKIH IGARA OAZE da kroz sport promovišu mogućnosti i sposobnosti osoba s intelektualnim invaliditetom, te time prvenstveno promijeni svijest ljudi, kako bi se stvorio ravnopravan status osoba s intelektualnim invaliditetom u društvu, odnosno zadovoljavanje prava grantovanih Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom Ujedinjenih nacija (Article 30 UN CRPD http://bit.ly/2MyAcsY).

Udruženje Oaza realizuje "Sportske igre Oaze” u okviru projekta "Moje pravo na sport" koji finansira MyRight- Empowers people with disabilities u okviru programa u Bosni i Hercegovini.

Prijavne formulare i više informacija možete naći na facebook stranici Udruženje Oaza i na slijedećim linkovima:

https://udruzenjeoaza.ba/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World