Trening za trenerice za predstavnice pet foruma žena s invaliditetom

U organizaciji MyRight, u periodu od 15. do 17. aprila 2024. godine realizovan je "Trening za trenerice” za predstavnice pet foruma žena s invaliditetom iz regija Doboj i Bijeljina, te Hercegovačko-neretvanskog, Tuzlanskog i Sarajevskog kantona.

Voditelj treninga je bio naš višegodišnji saradnik, iskusni konsultant i trener g. Zlatko Sarić.

Tokom „Treninga za trenerice" učesnice su imale priliku da uče da samostalno vode treninge, odnosno kako da komuniciraju poruke i informacije o temama koje se tiču prava žena i drugih osoba s invaliditetom.

Obučavanjem žena s invaliditetom da same postanu trenerice, otvara se mogućnosti za razvoj budućih liderica unutar Foruma ali i cijelog pokreta osoba s invaliditetom.

Želimo da se zahvalimo svim učesnicima na predanom radu i trudu, našem treneru Zlatku Sariću te osoblju Fo''Rest village resort Međugorje za izvrsvnu uslugu, ljubaznost i gostoprimstvo.

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna" finansiran je od 2021. godine kroz programa MyRight, od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida, putem Švedske ambasade u Sarajevu i Kahane fondacije, od maja 2023. godine.

Više slika možete naći na facebook stranici: Vidljiva & Ponosna

„Izrazi koji su radi preglednosti navedeni u jednom gramatičkom rodu u objavama na web stranici myright.ba se bez diskriminacije odnose i na muškarce i na žene."

#ZaSnažnijiGlasŽena #VisibleAndProud #ForumiŽenasInvaliditetom #trainingfortrainers

#ŽenesInvaliditetom #WomenWithDisabilities

#InvestInWomenAccelerateProgress

#NištaoNamaBezNas #GenderEquality #SDG5 #LeaveNoOneBehind #BiHAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World