Trening pisanja i vođenja projekata za predstavnike udruženja slijepih FBiH

Partnerska organizacija Udruženje slijepih Kantona Sarajevo je 05. i 06. oktobra 2019. godine u Sarajevu organizovala dvodnevni trening pisanja i vođenja projekta, za predstavnike udruženja slijepih osoba u Federaciji BiH.

Slika. Slika sa treninga pisanja i vođenja projekata koji je realizovan 5. i 6. oktobra u hotelu Hollywood u Sarajevu u organizaciji Udruženja slijepih Kantona Sarajevo. Na slici su učesnici treninga koji sjede za stolovima postavljenim u obliku potkovice a ispred nji se nalaze voditelji radionice Zlatko Sarić i Amna Alispahić.

Slijepe osobe, članovi udruženja slijepih iz Tuzle, Travnika, Goražda, Zenice, Gračanice i Sarajeva dva dana su učili na koji način se priprema i piše prijedlog projekta. Osim teoretskog rada posebna pažnja je posvećena praktičnom pisanju projekata na teme koje su od posebnog interesa za slijepe osobe.

Cilj ovog treninga je jačanja kapaciteta udruženja slijepih na polju obezbjeđivanja finansijskih sredstava za rad i djelovanje udruženja slijepih u Federaciji BiH.

Treneri su bili Zlatko Sarić i Amna Alispahić.

Sa učesnicima je dogovoreno da se drugi trening pisanja projekata održi početkom novembra.

Trening je organizovan u okviru projekta "Unapređenje dugoročne održivosti Udruženja slijepih Kantona Sarajevo i drugih organizacija slijepih u Federaciji BiH kroz edukaciju, zagovaranje i podizanje svijesti", koji Udruženje slijepih Kantona Sarajevo realizuje u periodu 2018.-2021. u saradnji sa partnerskom organizacijom Savezom slijepih Švedske (SRF), finansiranom od strane MyRight.

Više informacija o projektima Udruženja slijepih Kantona Sarajevo možete naći na web stranici: http://www.slijepi-sa.org.ba/

Više slika na našoj facebook stranici MyRight-BiH na sljedećem linku: https://www.facebook.com/myrightbih/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World