Šesti sastanak u okviru mentorskog programa u Koaliciji OOSI HNK

Mentorica Zumreta Galijašević je 12. aprila 2022. godine održala šesti sastanak s učesnicama mentorskog programa projekta „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!" u Koaliciji organizacija osoba s invaliditetom HNK „Zajedno smo jači". Sastanak je realizovan u prostorijama vodeće organizacije Koalicije, Udruženju mladih „Ružičnjaka-Los Rosalesa" u Mostaru.

Slika nastala tokom grupnog rada tokom kojeg su učesnice radile na izradi materijala za prezentaciju

Šesti sastanak s temom „Naše potrebe i prava" imao je za cilj upoznati učesnice s ljudskim potrebama i pravima, te identifikovati ugrožena prava žena povezana s shvatanjima uloge žena i posebno žena iz određenih socijalnih skupina.

U ovu svrhu, sastanak je obuhvatio niz aktivnosti koje su uključile radionicu za prepoznavanje potreba i prava, zajedničko slušanje audio-priče i mini predstavu s fokusom na prava žena u kojoj su glavne likove glumile učesnice. Na kraju sastanka se diskutovalo o pitanjima prava osoba i žena s invaliditetom.

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!” je finansiran kroz program MyRight-a od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida koju predstavlja Embassy of Sweden in Sarajevo.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku: http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

#OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud #ŽenesInvaliditetom #WomenWithDisabilities

#MentoringProgram #GenderEquality #SDG5 #LeaveNoOneBehind #BiH

#MyRightBiH #KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomHNK

#Kolosi Bijeljina

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomTuzlanskogKantona

#KoalicijaOOSIRegijeDoboj

#KoordinacioniOdborUdruženjaOsobaSaInvaliditetomKantonaSarajevo

Više slika možete naći na našim facebook stranicama: Vidljiva & Ponosna i MyRight-BiHAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World