Sastanak Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom KS

Koordinacioni odbor udruženja osoba sa invaliditetom Kantona Sarajevo 24. decembra 2019. godine održao je sastanak u prostorijama vodeće organizacije Udruženju slijepih Kantona Sarajevo.

Slika. Koordinacioni odbor udruženja osoba sa invaliditetom Kantona Sarajevo 24. decembra 2019. godine održao je sastanak u prostorijama vodeće organizacije Udruženju slijepih Kantona SarajevoTokom sastanka razgovaralo se o aktivnostima u vezi sa Budžetom Kantona Sarajevo za 2020. godinu, o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom KS, te o aplikaciji za projekat u okviru MyRight programa zajedničkih aktivnosti za period 2020-2021.

U drugom dijelu sastanka predstavljeni su "Principi rada Odbora za inkluzivno obrazovanje", "Portfolio KOO KS" i "Principi rada sa porodicama osoba sa invaliditetom" koje je KOO KS kreirao u protekloj godini u okviru MyRight programa zajedničkih aktivnosti.

Više slika na našoj facebook stranici MyRight-BiH na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/myrightbih/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World