Sastanak Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom KOLOSI Bijeljina

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljina KOLOSI 23. marta 2018. godine održala redovni sastanak u prostorijama Regionalnog udruženja amputiraca Bijeljina.

Slika. Predstavnici članica Koalicije KOLOSI Bijeljina na sastanku održanom 23. marta 2018.

Predstavnicima organizacija članica koalicije KOOLOSI predstavljena je tematika treninga koji je MyRight održao u februaru 2018. godine u Sarajevu, kojem su prisustvovali predstavnici pet koalicija i pet partnerskih organizacija osoba s invaliditetom, a koji se ticao uključivanja rodne ravnopravnosti u sve društvene tokove.

Predstavnici organizacija članica KOLOSI podržali nastavak zajedničkih aktivnosti u naredne četiri godine u okviru MyRight programa, te je dogovoreno da se nastavljaju aktivnosti u okviru kampanje #PonosniNaSebe, s ciljem usvajanja Pravilnika o pravu na medicinska sredstva od strane Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Na sastanku je usvojen je zaključak da je ažurirani LPAI 2018.-2020. za Grad Bijeljina na vrijeme predat Odjeljenju za društvene djelatnosti i očekuje se uskoro njegovo upućivanje na skupštinsko usvajanje od strane Skupštine grada Bijeljina.

Koalicija KOLOSI i ove godine zadržava status od opšteg interesa za Grad Bijeljina, šest udruženja iz sastava koalicije dobilo projkte od strane Gradske uprave Bijeljina po javnom pozivu za 2018. godinu, a sve članice koalicije KOLOSI su potpisale sporazum o partnerstvu između samih članica i Gradske uprave Bijeljina.Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World