Sastanak Foruma žena s invaliditetom Koalicije OOSI regije Doboj

U okviru projekta „Ovdje sam – vidljiva i ponosna" 11. marta 2023. godine održan je sastanak članica Foruma žena s invaliditetom zajedno sa drugim predstavnicima/cama Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom regije Doboj.

Slika sa sastanka članica Foruma žena s invaliditetom i drugih predtavnika/ca Koalicije OOSI regije Doboj, 11.03.2023.

Na sastanku je predstavljen i analiziran plan implementacije aktivnosti za 2023. godinu. Dogovoren je plan za prvi dio aktivnosti, imenovani su članovi radnih grupa za zagovaranje pristupačnosti u zdravstvu, te je  dogovoreno da se u narednih mjesec dana pripremi plan i održi konsultativni sastanak radne grupe i predstavnika zdravstvenih institucija sa područja Doboja. Članice Foruma žena s invaliditetom su takođe upoznate sa ostalim aktivnostima vezanim za kreativne i edukativne radionice.

Nakon sastanka nastavljeno je druženje povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena - 8. marta.

Forumi žena s invaliditetom su formirani u pet koalicija koje djeluju u okviru MyRight programa u 2022. godini u cilju povećanja broj žena i djevojaka s invaliditetom koje će se aktivno uključiti u rad organizacija osoba s invaliditetom i zagovarati rješavanje pitanja koja se tiču diskriminacije nad ženama s invaliditetom.

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna” je finansiran kroz program MyRight-a od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida koju predstavlja Embassy of Sweden in Sarajevo.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku:

http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

#OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud #ŽenesInvaliditetom

#WomenWithDisabilitie #ForumiŽenasInvaliditetom

#Ariticle6UNCRPD #GenderEquality #SDG5

#LeaveNoOneBehind #BiH

#MyRightBiH

#KolosiBijeljina

#KoalicijaOOSIRegijeDoboj

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomHNK

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomTuzlanskogKantona

#KoordinacioniOdborUdruženjaOsobaSaInvaliditetomKantonaSarajevo

Više slika možete naći na facebook stranici: Vidljiva & Ponosna

"Izrazi koji su radi preglednosti navedeni u jednom gramatičkom rodu u objavama na web stranici myright.ba se bez diskriminacije odnose i na muškarce i na žene."Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World