Realizacija redovnih treninga za članove Udruženja Oaza u 2019. godini

U dvorani "Ramiz Salčin" 20. februara 2019. godine održani su redovni treninzi u boćanju i košarci za članove Udruženja Oaza.

Slika. Realizacija redovnih treninga za članove Udruženja Oaza u 2019. godini

Udruženje Oaza u sklopu projekta „Moje pravo na sport" realizuje redovne treninge za svoje članove. Kompletan trenažni proces realizuje se prema planu i programu za tekuću godinu za sljedeće sportove: plivanje, stoni tenis, košarka, nogomet, boćanje i fitness.

Pored SPORTSKIH IGARA OAZA koje udruženje organizuje dugi niz godina, članovi se kroz pomenute treninge pripremaju za učešće na mnogim drugim takmičenjima, na kojima zahvaljujući svakodnevnim treninzima pokazuju izvanredne rezultate.

Treninzi se realizuju u dvorani "Ramiz Salčin", Olimpijskom bazenu Otoka, te sportskim klubovima, sa kojima je Udruženje Oaza, kroz ovaj projekat razvilo saradnju.

Kroz projekat „Moje pravo na sport" Udruženje Oaza realizuje sporteke aktivnosti, promoviše mogućnosti i sposobnosti osoba sa intelektualnim invaliditetom, te nastoji promijeniti svijesti ljudi, kako bi se stvorio ravnopravan status osoba sa intelektualnim invaliditetom u društvu, odnosno zadovoljavanje prava zagarantovanih UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom.

Projekat ‘’Moje pravo na sport’’ koji implementira Udruženje Oaza  finansiran je od strane MyRight.

Više informacija možete naći na web stranici Udruženja Oaza na sljedećem linkuhttp://udruzenjeoaza.ba/bs/

 


 Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World