Poziv za učešće na SPORTSKIM IGRAMA OAZE – SIO 2017.

Udruženje "Oaza" u periodu od od 05. do 08. oktobra 2017. godine organizuje „SPORTSKE IGRE OAZE", SIO 2017.

Slika. Poziv na učešće na Sportskim igrama Oaze, SIO 2017.Sportske igre Oaze (SIO) su najveće takmičenje na području Jugoistočne Evrope za osobe s intelektualnim poteškoćama, koje se ove godine održavju sedmi put za redom.

Udruženje "Oaza" organizuje ovo sportsko takmičenje u različitim sportovima i igrama za djecu stariju od osam godina i odrasle sa intelektualnim teškoćama, dajući im mogućnost za razvoj fizičke kondicije, demonstriranje hrabrosti, uživanje i sudjelovanje u podjeli darova, vještina i prijateljstva sa drugim sportistima, svojim porodicama i lokalnom zajednicom.

SIO njeguje zajedništvo uz maksimalno poštivanje i razvijanje individualnosti i slobode pojedinca, dajući jednake šanse svim učesnicima. Prijateljstvo i sportski duh, promocija prava i mogućnosti osoba s invaliditetom tokom SIO najveće su njegove vrijednosti.

Sportske igre Oaze se reaalizuju ka dio projekta „Sport je moje pravo" koji Udruženje „Oaza" realizuje u partnerstvu sa švedskom organizacijom FIFH Malmo, finansiranom od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) posredsvom MyRight, te uz podršku Specijalne Olimpijade BiH.

Prijave za učešće na SIO 2017. možete poslati najkasnije do 31. avgusta 2017.

Više informacija možete naći na: http://udruzenjeoaza.ba/bs/sportske-igre-oaze-2017/, i na

http://sio.udruzenjeoaza.ba/bs/poziv-za-sio-2016/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World