Osmi sastanak s učesnicama mentorskog programa u Koaliciji OOSI HNK

U okviru prijekta osnaživanja žena s invaliditetom „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!", mentorica Zumreta Galijašević je 10. maja 2022. godine u centru Los Rosales u Mostaru održala osmi sastanak s učesnicama mentorskog programa u Koaliciji organizacija osoba s invaliditetom HNK „Zajedno smo jači".

Slika nastala tokom osmog sastanka dok mentorica zajedno sa učesnicama sjedi za stolom Tematski sastanak „Pričaj mi o (ne)mogućem” za cilj je imao upoznati učesnice s pravom na samostalan život te ih motivisati i osnažiti na putu samostalnosti.

Sastanku su, osim učesnica, online prisustvovale i Adisa Kišić i Adna Memić, žene koje su podijelile svoja iskustva o samostalnom životu te sa učesnicama razgovarale o preprekama, uslovima i rezultatima u kretanju, personalnoj asistenciji, vlastitim interesima te važnosti doprinosa radu organizacija osoba s invaliditetom. 

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!” je finansiran kroz program MyRight-a od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida koju predstavlja Embassy of Sweden in Sarajevo.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku:

http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

#OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud #ŽenesInvaliditetom #WomenWithDisabilities

#MentoringProgram #GenderEquality #SDG5 #LeaveNoOneBehind #BiH

#MyRightBiH #KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomHNK

#Kolosi Bijeljina

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomTuzlanskogKantona

#KoalicijaOOSIRegijeDoboj

#KoordinacioniOdborUdruženjaOsobaSaInvaliditetomKantonaSarajevo

 

Više slika možete naći na našim facebook stranicama: Vidljiva & Ponosna i MyRight-BiHAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World