Međunarodni turnir u stonom tenisu ''Aladža-Oaza Open''

Stonoteniski klub "Aladža -A" u saradnji sa našom partnerskom organizacijom Udruženjem Oaza i Stonoteniskim savezom Bosne i Hercegovine 18. januara 2020. godine su organizovali Međunarodni turnir u stonom tenisu „Aladža-Oaza Open" u Dvorani Ramiz Salčin.

Slika 1. stonoteniski klub

Takmičari su razvrstani po grupama inkluzivnog karaktera (3-4 igrača).

Veliki uspjeh su napravili takmičari Udruženja Oaza koji su osvojili ekipno prvo mjesto u svojoj kategoriji.

Slika 2. stonoteniski klub

Takmičari Udruženja Oaza Damir Rimac, Robert Steiner i Irfan Kulić su imali priliku nastupiti u apsolutnoj kategoriji pojedinačno, takmičeći se sa najboljim stonoteniserima BiH.

Robert Steiner i Damir Rimac su nastupili u dublu.

Turnir je poslužio kao odlična priprema za takmičare Udruženja Oaza za za predstojeći nastup na Malme Openu 2020.

Saradnja sa sportskim klubovima i razvoj partnerskih odnosa je jedan od ciljeva projekta "Moje pravo na sport" koji implementira Udruženje Oaza, a koji finansira MyRightKroz projekat „Moje pravo na sport" Udruženje Oaza realizuje sporteke aktivnosti, promoviše mogućnosti i sposobnosti osoba sa intelektualnim invaliditetom, te nastoji promijeniti svijest ljudi, kako bi se stvorio ravnopravan status osoba sa intelektualnim invaliditetom u društvu, odnosno zadovoljavanje prava zagarantovanih UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom.

Više informacija o projektu „Moje pravo na sport" možete naći na facebook stranici Udruženja Oaza na web stranici na slijedećem linku: http://udruzenjeoaza.ba/bs/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World