Formiran „Forum žena sa invaliditetom Koalicije KOLOSI“

U oкviru aktivnosti mentorskog programa projekta osnaživanja žena s invaliditetom „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!”, mentorica Slavena Rajić održala je deseti mentorski sastanak sa ženama i djevojkama s invaliditetom u Koaliciji organizacija osoba s invaliditetom Grada Bijeljina KOLOSI, 11. juna 2022. godine u Bijeljini.

Grupna slika mentorica, učesnica mentorskog programa i predstavnika Koalicije KOLOSI nastala tokom destog sastanka u Bijeljini 11. juna 2022.

 Na sastanku učesnicama su predstavljeni individualni planovi te rezultati koji su po tom planu postignuti za pet mjeseci mentorskog programa.

Na sastanku je formiran ”Forum žena sa invaliditetom Koalicije KOLOSI”. Od ukupno 12 žena koje su prošle mentorski program, njih 11 će nastaviti djelovati kroz Forum. Za administratoricu Foruma odabrana je Danijela Đurić, a takođe je dogovoreno da se napravi Facebook grupa Foruma, koju će voditi Teodora Simić.

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!” je finansiran kroz program MyRight-a od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida koju predstavlja Embassy of Sweden in Sarajevo.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku: http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

#OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud #ŽenesInvaliditetom

#WomenWithDisabilities #MentoringProgram #GenderEquality #SDG5

#LeaveNoOneBehind #BiH

#MyRightBiH

#KolosiBijeljina

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomHNK

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomTuzlanskogKantona

#KoalicijaOOSIRegijeDoboj

#KoordinacioniOdborUdruženjaOsobaSaInvaliditetomKantonaSarajevo

Više slika možete naći na našim Facebook stranicama: Vidljiva & Ponosna i MyRight-BiHAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World