CSW68 - 68. sjednica Komisije za položaj žena

68. godišnja Komisija za status žena (CSW68), najveći godišnji skup UN-a o rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena, održat će se ove godine od 11. do 22. marta pod prioritetnom temom „Ubrzanje postizanja rodne ravnopravnosti i osnaživanje svih žena i djevojčica rješavanjem siromaštva i jačanjem institucija i finansiranja uzimajući u obzir rodnu perspektivu”.

Slika povodom 68. sjednice Komisije za položaj žena preuzeta sa web stranice UN Women

Na CSW68, vlade, organizacije civilnog društva, stručnjaci i aktivisti iz cijelog svijeta okupit će se kako bi se dogovorili o akcijama i investicijama koje mogu okončati siromaštvo žena i unaprijediti rodnu ravnopravnost.

U okviru CSW68 Disability Rights Fundorganizuje prateći događaj „Our Agenda Too: Women with Disabilities Advocating for Rights-based and Inclusive Systems of Care and Support", koji će se održati 19. marta u 8:30 EDT. 

Više informacija o CSW68 na web stranici UN Women na sljedećem linku: https://www.unwomen.org/en/how-we-work/commission-on-the-status-of-women

„Izrazi koji su radi preglednosti navedeni u jednom gramatičkom rodu u objavama na web stranici myright.ba se bez diskriminacije odnose i na muškarce i na žene."

 


 Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World