Četvrti sastanak Foruma žana s invaliditetom Koalicije OOSI TK

U okviru projekta „Ovdje sam - vidljiva i ponosna" članice Foruma žena s invaliditetom Koalicije organizacija osoba s invaliditetom Tuzlanskog kantona su 05. maja 2023. godine održale četvrti sastanak u vodećoj organizaciji Koalicije, Informativnom centru za osobe sa invaliditetom „Lotos" Tuzla.

Slika nsatala u toku sastanka 5. maja 2023. u vodećoj organizaciji Koalicije OOSI Tuzlanskog kantona I.C. Lotos u Tuzli

Sastanak je bio posvećen razgovoru o predstojećoj aktivnosti Foruma – realizaciji predstave /forum-teatra na kojoj će biti prikazani primjeri doživljaja iz života žena s invaliditetom s ciljem aktueliziranja teme diskriminacije i predrasuda s kojima se one svakodnevno suočavaju u zajednici i porodičnom okruženju. Učesnice su vježbale scene za predstavu i tekstove za uloge koje su prethodno dogovorene, i veoma su motivisane za predstavu i sve buduće zajedničke aktivnosti Foruma.

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna” je finansiran kroz program MyRight-a od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida koju predstavlja Embassy of Sweden in Sarajevo.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku:

http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

#OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud #ŽenesInvaliditetom

#WomenWithDisabilitie #ForumiŽenasInvaliditetom

#Ariticle6UNCRPD #GenderEquality #SDG5

#LeaveNoOneBehind #BiH

#MyRightBiH

#KolosiBijeljina

#KoalicijaOOSIRegijeDoboj

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomHNK

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomTuzlanskogKantona

#KoordinacioniOdborUdruženjaOsobaSaInvaliditetomKantonaSarajevo

Više slika možete naći na facebook stranici: Vidljiva & Ponosna

„Izrazi koji su radi preglednosti navedeni u jednom gramatičkom rodu u objavama na web stranici myright.ba se bez diskriminacije odnose i na muškarce i na žene."


Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World