11. Juli 2018. Prvi panel HLPF2018 - Cilj 11: uključivanje osoba sa invaliditetom u društva Slika. Politički forum visokog nivoa (HLPF) ove godine se održava od 09. do 18. jula 2018. godine u sjedištu UN-a u Njujorku. Tema ovogodišnjeg foruma je

Politički forum visokog nivoa (HLPF) ove godine se održava od 09. do 18. jula 2018. godine u sjedištu UN-a u Njujorku. Tema ovogodišnjeg foruma je "Transformacija ka održivim i otpornim društvima".

14. Juni 2018. Izabano devet novih članova UN Komiteta za prava osoba s invaliditetom Slika. Izabrano je devet novih članova UN Komiteta za prava osoba s invaliditetom. Ohrabrujeća je informacija da su mnoge države članice nominovale i glasale za kandidatkinje, žene s invaliditetom.

Izabrano je devet novih članova UN Komiteta za prava osoba s invaliditetom. Ohrabrujeća je informacija da su mnoge države članice nominovale i glasale za kandidatkinje, žene s invaliditetom.

17. Maj 2018. #ZeroCall19 za nominaciju inovativnih praksi i politika Slika. Tim Zero Project poziva vodeće stručnjake i organizacije da nominuju inovativne prakse i politike u vezi sa ovogodišnjom temom: Samostalno življenje i političko učešće.

Tim Zero Project poziva vodeće stručnjake i organizacije da nominuju inovativne prakse i politike u vezi sa ovogodišnjom temom: Samostalno življenje i političko učešće.

13. April 2018. Štokholmski forum o rodnoj ravnopravnosti - Oblikovanje nove realnosti U periodu od 15. do 17. aprila 2018. godine u glavnom gradu Švedske se odžava Štokholmski forum o rodnoj ravnopravnosti.  Forum će pokrenuti civilno društvo, vlade, privatni sektor i akademske zajednice iz cijelog svijeta kako bi intenzivirali napore za rodnu ravnopravni u svijetu.

U periodu od 15. do 17. aprila 2018. godine u glavnom gradu Švedske se odžava Štokholmski forum o rodnoj ravnopravnosti. Forum će pokrenuti civilno društvo, vlade, privatni sektor i akademske zajednice iz cijelog svijeta kako bi intenzivirali napore za rodnu ravnopravni u svijetu.

02. April 2018. SVIJETLITE U PLAVOM za osobe u autističnom spektru Slika. Danas, 2. aprila obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu, a cijeli mjesec april posvećen je pružanju podrške i podizanju svijesti o osobama u autističnom spektru. I vi možete doprinijeti obilježavanju!

Danas, 2. aprila obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu, a cijeli mjesec april posvećen je pružanju podrške i podizanju svijesti o osobama u autističnom spektru. I vi možete doprinijeti obilježavanju! #LIGHTITUPBLUE

20. Mart 2018. Obilježavanje 21. marta - Svjetskog dana Down sindroma Slika. U našoj zemlji i svijetu 21. mart se obilježava kao Svjetski dan osoba s Down sindromom. Datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Down sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. hromosoma.Obucite šarene čarape i pridružit se obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom.

Obucite šarene čarape i pridružite se obilježavanju Svjetskog dana Down sindroma.

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World