27. Maj 2021. MyRight poziv za konsultanta/icu Slika MyRight loga, u sklopu objave povodom MyRight poziva za konsultanta/icu za izradu izvještaja o životnim uslovima, situaciji i potrebama žena s invaliditetom u pet različitih regija u Bosni i Hercegovini u kojima djeluju koalicije OOSI iz MyRight programa u projektu osnaživanja žena ”Ovdje sam - vidljiva i ponosna” (14104).

MyRight poziv za konsultanta/icu za izradu izvještaja o životnim uslovima, situaciji i potrebama žena s invaliditetom u pet različitih regija u Bosni i Hercegovini u kojima djeluju koalicije OOSI iz MyRight programa u projektu osnaživanja žena ”Ovdje sam - vidljiva i ponosna”.

02. April 2021. Danas se obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu – 2. april Na slici je urnek natpisa koji je objavio Autism Speak na koje možete upisati svoje ime. Slika ima svijetloplavi okvir, u gornjem dijelu slike piše prvi dio rečenice svijetloplavim a drugi tamnoplavim slovima „I Light up with Kindness to create a more inclusive world for people with autisam.“ Ispod toga ije tanka linija koja se pruža sredinom preko cijele slike, koja je predviđena za pisanje imena osobe koja daje podršku podizanju svijesti o autizmu. U okviru ispod stoji logo - puzla pored koje je „autisam speaks“ ispod je“ world autism month“. I na samom dnu stoje hekštekovi #LightitUpBlue #LightupwithKindness.

Povodom #WorldAutismMonth Autism Speak je objavio urnek natpisa na koje možete napisati svoje ime, slikati se sa istim i objaviti na 2. april - Svjetski dan svjesnosti o autizmu sa hekštekom #LightItUpBlue i #LightUpWithKindness tokom cijelog mjeseca aprila, te tako pokazali svoju podršku!

21. Mart 2021. CONNECT za obilježevanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom Slika. Svjetski dan osoba s Down sindromom - 21. mart, ove godine obilježava se pod motom #CONNECT.

Svjetski dan osoba s Down sindromom - 21. mart, ove godine obilježava se pod motom #CONNECT.

08. Mart 2021. Ponosne i vidljive u društvu – sretan 8. mart! Slika. Dok svuda oko nas traju obilježavanja 8. marta, počevši od buketa, poklona pa sve do okruglih stolova koji obrađuju teme prava žena u konteksu ljudskih prava, često se zaboravi da je 8. mart takođe važan za djevojčice, djevojke i žene s invaliditetom. Na slici je Ajla Huseinović učesnica kamapanje #ProbudiSe, pored slike je tekst: Učesnice naše kampanje su svojim pričama i porulama poručile da žele SVOJE MJESTO I VIDLJIVOST u društvu.

Dok svuda oko nas traju obilježavanja 8. marta, počevši od buketa, poklona pa sve do okruglih stolova koji obrađuju teme prava žena u konteksu ljudskih prava, često se zaboravi da je 8. mart takođe važan za djevojčice, djevojke i žene s invaliditetom.

22. Februar 2021. Request for proposals for project evaluation Slika. Request for proposals for project evaluation 
The project

The project "Quality Inclusive Education - Now!" is jointly implemented by three partner organizations – Light for the World, and two local partners MyRight and DUGA – in the period February 2018 to 31st March 2021 and is funded by the Austrian Development Agency, Light for the World International, and Kahane Foundation.

23. Januar 2021. U susret Međunarodnom danu obrazovanja – 24 januaru Generalna skupština Ujedinjenih nacije je 3. decembra 2018. godine usvojila Rezoluciju o Međunarodnom danu obrazovanja - 24. januaru, priznajući značaj obrazovanja koje igra ključnu ulogu za napredak i dobrobit svake osobe i cjelokupnog društva, te ostvarivanje ciljeva održivog razvoja.

Opis slike: na slici je djevojka duge smeđe kose koja čita knjigu u biblioteci. Djevojka sjedi u motornim kolicima za osoba s invaliditetom, a pored nje se nalazi polica sa knjigama.

Međunarodni dan obrazovanja ove godine se obilježava u situaciji kada oporavak i revitalizacija obrazovanja za generacije pogođene krizom uzrokovanom COVID-19 treba posbeno biti u fokusu, pogotovo za djecu i mlade sa invaliditetom koji su i prije same pandemije u velikoj mjeri bili isključeni...

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World