17. Maj 2018. #ZeroCall19 za nominaciju inovativnih praksi i politika Slika. Tim Zero Project poziva vodeće stručnjake i organizacije da nominuju inovativne prakse i politike u vezi sa ovogodišnjom temom: Samostalno življenje i političko učešće.

Tim Zero Project poziva vodeće stručnjake i organizacije da nominuju inovativne prakse i politike u vezi sa ovogodišnjom temom: Samostalno življenje i političko učešće.

13. April 2018. Štokholmski forum o rodnoj ravnopravnosti - Oblikovanje nove realnosti U periodu od 15. do 17. aprila 2018. godine u glavnom gradu Švedske se odžava Štokholmski forum o rodnoj ravnopravnosti.  Forum će pokrenuti civilno društvo, vlade, privatni sektor i akademske zajednice iz cijelog svijeta kako bi intenzivirali napore za rodnu ravnopravni u svijetu.

U periodu od 15. do 17. aprila 2018. godine u glavnom gradu Švedske se odžava Štokholmski forum o rodnoj ravnopravnosti. Forum će pokrenuti civilno društvo, vlade, privatni sektor i akademske zajednice iz cijelog svijeta kako bi intenzivirali napore za rodnu ravnopravni u svijetu.

02. April 2018. SVIJETLITE U PLAVOM za osobe u autističnom spektru Slika. Danas, 2. aprila obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu, a cijeli mjesec april posvećen je pružanju podrške i podizanju svijesti o osobama u autističnom spektru. I vi možete doprinijeti obilježavanju!

Danas, 2. aprila obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu, a cijeli mjesec april posvećen je pružanju podrške i podizanju svijesti o osobama u autističnom spektru. I vi možete doprinijeti obilježavanju! #LIGHTITUPBLUE

20. Mart 2018. Obilježavanje 21. marta - Svjetskog dana Down sindroma Slika. U našoj zemlji i svijetu 21. mart se obilježava kao Svjetski dan osoba s Down sindromom. Datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Down sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. hromosoma.Obucite šarene čarape i pridružit se obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom.

Obucite šarene čarape i pridružite se obilježavanju Svjetskog dana Down sindroma.

14. Mart 2018. Otišao je prof. Stephen Hawking Slika. Otišao je prof. Stephen Hawking, svjetski poznati naučnik i čovjek koji je dao podršku borbi osoba s invaliditetom za ostvarenje svojih prava u Bosni i Hercegovini, 14. mart 2018.

Otišao je prof. Stephen Hawking, svjetski poznati naučnik i čovjek koji je dao podršku borbi osoba s invaliditetom za ostvarenje svojih prava u Bosni i Hercegovini.

09. Mart 2018. NAGRADA ZA NJENE SPOSOBNOSTI #HerAbilities Slika. Na Međunarodni dan žena 2018. godine organizacija Light for the World je s ponosom objavila pokretanje

Na Međunarodni dan žena 2018. godine organizacija Light for the World je s ponosom objavila pokretanje "Her Abilities", prve globalne nagrade u čast ženama sa invaliditetom koje su postigle veličanstvenost u svom životu ili djelovanju.

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World