03. Decembar 2021. Međunarodni dan osoba s invaliditetom – 3. decembar Na slici je MyRight logo. Međunarodni dan osoba s invaliditetom – 3. decembar
“Liderstvo i učešće osoba s invaliditetom u inkluzivnom, pristupačnom i održivom svijetu nakon COVID-19” tema je ovogodišnjeg obilježavana ovog značajnog datuma za osobe s invaliditetom.

“Liderstvo i učešće osoba s invaliditetom u inkluzivnom, pristupačnom i održivom svijetu nakon COVID-19” tema je ovogodišnjeg obilježavana ovog značajnog datuma za osobe s invaliditetom.

10. Septembar 2021. Webinar: Žene i djevojke s invaliditetom u procesu izgradnje mira Na međunarodni dan mira MyRight- Empowers people with disabilities organizuje i UN Women vas pozivaju na webinar o ženama i djevojkama s invaliditetom u procesu izgradnje mira koji

Na međunarodni dan mira MyRight- Empowers people with disabilities organizuje i UN Women vas pozivaju da uzmete učešće na webinaru o ženama i djevojkama s invaliditetom u procesu izgradnje mira.

23. August 2021. WeThe15 globalni pokret za inkluzivan svijet #WeThe15 je globalni pokret koji ima za cilj okončati diskriminaciju i promijeniti živote 1,2 milijarde osoba s invaliditetom u svijetu kako bi mogle biti vidljivi i aktivni članovi inkluzivnog društva. Slika ima ljubičastu pozadinu. Na lijevoj strani slike je bijeli krug koji u donjem lijevom uglu ima bijeli trokut koji simbolizuje 15% svjetske poulacije kuju čine osobe s invaliditetom. Na desnoj strani bijelim slovima piše #WeThe15.

#WeThe15 je globalni pokret koji ima za cilj okončati diskriminaciju i promijeniti živote 1,2 milijarde osoba s invaliditetom u svijetu kako bi mogle biti vidljivi i aktivni članovi inkluzivnog društva.

08. Juli 2021. MyRight godišnji izvještaj 2020. Slika naslovnice MyRight godišnjeg izvještaja za 2020.

Na slici je veseli dječak s Down sindromom koji nosi naočale, šal oko vrata i tamnoplavu jaknu, a u prvom planu je njegova desna ruka s podignutim palcem. U pozadini se vidi škola. U gornjem lijevom uglu je logo MyRight, a u donjem desnom uglu piše Annual Report 2020. Slika je nastala u okviru kampanje #ProbudiSe za kvalitetno inkluzivno obrazovanje, u okviru MyRight programa u BiH.

MyRight- Empowers people with disabilities Godišnji izvještaj za 2020.

06. Juli 2021. Na današnji dan 1907. godine rođena je Frida Kahlo Na današnji dan 1907. godine rođena je Frida Kahlo. Njeno naslijeđe nas i dalje inspiriše da slavimo sve žene koje svoju različitost ponosno ističu i afirmišu. 
#OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud

Na današnji dan 1907. godine rođena je Frida Kahlo. Njeno naslijeđe nas i dalje inspiriše da slavimo sve žene koje svoju različitost ponosno ističu i afirmišu. #OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud

16. Juni 2021. SAOPŠTENJE ZA MEDIJE U UN-u traje zasjedanje posvećeno provođenju Konvencije o pravima osoba s invaliditetom. Iskustvo žena s invaliditetom iz BiH tokom sukoba i u poratnom društvu bit će predstavljeno u UN-u.

U UN-u traje zasjedanje posvećeno provođenju Konvencije o pravima osoba s invaliditetom. Iskustvo žena s invaliditetom iz BiH tokom sukoba i u poratnom društvu bit će predstavljeno u UN-u 17. juna.

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World