16. Maj 2022. S velikom tugom i u nevjerici se opraštamo od naše drage dr. Belme Goralije S velikom tugom i u nevjerici se opraštamo od naše drage saradnice i prijateljice dr. Belme Goralije.

Teško je pisati o Belmi zato što nedostaju riječi da je opišu na pravi način i sve ono što smo imali privilegiju iskusiti kroz našu zajedničku saradnju.    

MyRight je odlaskom Belme Gorlije pretrpio veliki gubitak – prije svega dobrog čovjeka a onda i saradnice.

S velikom tugom i u nevjerici se opraštamo od naše drage saradnice i prijateljice dr. Belme Goralije.

21. Mart 2022. Danas se obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom - 21. mart Organizacije i pojedinci širom svijeta zalažu se za potpunu inkluziju u društvo za osobe s Down sindromom, te koriste ovaj značajan datum kao dodatnu priliku da podignu svijet o njihovim pravima, te da osnaže i potaknu i druge da se pridruže njihovim naporima. Na slici su dvije djevojke sa Down sindromom tokom sastanka sa mentoricom u okviru projekta „Ovdje sam – Vidljiva i ponosna!“, realizovanog u mjesecu martu u Mostaru.

Organizacije i pojedinci širom svijeta zalažu se za potpunu inkluziju u društvo za osobe s Down sindromom, te koriste ovaj značajan datum kao dodatnu priliku da podignu svijet o njihovim pravima, te da osnaže i potaknu i druge da se pridruže njihovim naporima.

04. Mart 2022. Osobe s invaliditetom su posebno teško pogođene krizama i oružanim sukobima Iako MyRight ne djeluje u Ukrajini, želimo da ukažemo na činjenicu da su osobe s invaliditetom posebno teško pogođene krizama i oružanim sukobima. Trenutni rat u Ukrajini nije izuzetak.

Ba slici je u folusu osoba u kolicima koju guraju dva mladića, dok im jo dvije osobe u dukserucama sa navučenim kapuljačama pritrčavaju, u ratom pogođenom području, okoloje deim.

Iako MyRight ne djeluje u Ukrajini, želimo da ukažemo na činjenicu da su osobe s invaliditetom posebno teško pogođene krizama i oružanim sukobima. Trenutni rat u Ukrajini nije izuzetak.

14. Januar 2022. Uzmite učešće u prvom Globalnom samitu mladih osoba s invaliditetom Po prvi put kao dio Globalnog samita o invalidnosti, 14. februara 2022. godine mladi iz cijelog svijeta okupit će se na virtuelnoj svjetskoj turneji na Globalnom samitu mladih osoba s invaliditetom (GDS Youth), kako bi ponudili platformu koja će omogućiti aktivno učešće u donošenju odluka i iznošenje njihovih stavova.

Po prvi put kao dio Globalnog samita o invalidnosti, 14. februara 2022. godine mladi iz cijelog svijeta okupit će se na virtuelnoj svjetskoj turneji na Globalnom samitu mladih osoba s invaliditetom (GDS Youth).

10. Decembar 2021. Danas se obilježava Međunarodni dan ljudskih prava – 10. decembar Slika. Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. Na slici boldiranim slovima na engleskom jeziku piše

MyRight ima dugu tradiciju pristupa invalidnosti sa stanovišta ljudskih prava, i od svog osnivanja 1981. godine, tokom ovih 40 godina, zalaže se za inkluzivniji i humaniji svijet, s ciljem ravnopravnopravnog i punog učešće osoba s invaliditetom.

03. Decembar 2021. Međunarodni dan osoba s invaliditetom – 3. decembar Na slici je MyRight logo. Međunarodni dan osoba s invaliditetom – 3. decembar
“Liderstvo i učešće osoba s invaliditetom u inkluzivnom, pristupačnom i održivom svijetu nakon COVID-19” tema je ovogodišnjeg obilježavana ovog značajnog datuma za osobe s invaliditetom.

“Liderstvo i učešće osoba s invaliditetom u inkluzivnom, pristupačnom i održivom svijetu nakon COVID-19” tema je ovogodišnjeg obilježavana ovog značajnog datuma za osobe s invaliditetom.

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World