23. April 2019. Webinar o pravu djece na porodicu prema UN CRPD Slika. European Network on Independent Living - ENIL i Disability Rights International organizuju webinar na temu „Porodica i integracija djece u zajednicu prema UN Konvenciji o pravima osoba sa invaliditetom (CRPD): implikacije za grupne domove i stambeno zbrinjavanje po novim standardima ljudskih prava i nalazi iz istraživanja

Webinar na temu „Porodica i integracija djece u zajednicu prema UN Konvenciji o pravima osoba sa invaliditetom (CRPD): implikacije za grupne domove i stambeno zbrinjavanje po novim standardima ljudskih prava i nalazi iz istraživanja". Webinar se održava 30. aprila 2019. godine.

21. Mart 2019. Obilježavanje 21. marta - Svjetskog dana osoba sa Down sindromom Slika. Udruženje Život sa Down sindromom FBiH je povodom 21. marta-Svjetskog dana osoba sa Down sindromom u Sarajevu organizovlo šetnju od trga ispred BBI Centra do Katedrale pod nazivom

Udruženje "Život sa Down sindromom FBiH" je povodom 21. marta - Svjetskog dana osoba sa Down sindromom, u Sarajevu organizovlo šetnju pod sloganom "Skupa u školskim klupama".

13. Mart 2019. Zakon o pristupačnosti usvojen od strane Evropskog parlamenta Slika. Zakon o pristupačnosti usvojen od strane Evropskog parlamenta 13. marta 2019. Prenosimo tekst objavljen na stranici Evropskog foruma osoba s invaliditetom – EDF koji je predvodio kampanju za usvajanje Zakona o pristupačnosti.

Prenosimo tekst objavljen na stranici Evropskog foruma osoba s invaliditetom – EDF koji je predvodio kampanju za usvajanje Zakona o pristupačnosti.

06. Mart 2019. PREMA NEZAVISNOM ŽIVOTU: ZBIRKA PRIMJERA IZ EVROPE Slika. Evropska mreža za ne život (ENIL) i Evropski forum osoba sa invaliditetom (EDF) sa zadovoljstvom predstavljaju zbirku primjera iz različitih država članica Evropske Unije, koji olakšavaju pravo osoba s invaliditetom na samostalan život u zajednici.

Evropska mreža za samostalni život (ENIL) i Evropski forum osoba sa invaliditetom (EDF) sa zadovoljstvom predstavljaju zbirku primjera prikupljenih iz različitih država članica Evropske unije, koji olakšavaju pravo osoba s invaliditetom na samostalan život u zajednici.

28. Februar 2019. Dan rijetkih bolesti - 28. februar 2019. Slika. Dan rijetkih bolesti - 28. februar 2019.
Na Dan rijetkih bolest svjetska zajednica rijetkih bolesti se udružuje kako bi podigla svijest o rijetkim bolestima održavajući događaje, konferencije i prikupljanje sredstava.

Na Dan rijetkih bolest svjetska zajednica rijetkih bolesti se udružuje kako bi podigla svijest o rijetkim bolestima održavajući događaje, konferencije i prikupljanje sredstava.

25. Februar 2019. UN izvještaj 'Mladi i Agenda za održivi razvoj 2030' Slika. Svjetski izvještaj o mladima „Mladi i Agenda za održivi razvoj 2030“, koji je pripremilo Odjeljenje za ekonomska i socijalna pitanja Ujedinjenih nacija (UN DESA), ispituje uzajamno podržavajuću ulogu nove agende i trenutnih napora za razvoj mladih.

Svjetski izvještaj o mladima „Mladi i Agenda za održivi razvoj 2030“ ispituje uzajamno podržavajuću ulogu nove agende i trenutnih napora za razvoj mladih.

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World