22. Januar 2019. XII Konferencija država potpisnica UN CRPD - Poziv za prijavu panelista Slika. XII Konferencije država potpisnica UN CRPD - Poziv za prijavu panelista za okrugle stolove
Dvanaesta Konferencija država potpisnica Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom održat će se od 11. do 13. juna 2019. godine u sjedištu UN-a u New Yorku. U ponedjeljak, 10. juna, održaće se CRPD forum civilnog društva koji će upotpuniti Konferenciju.

Dvanaesta Konferencija država potpisnica Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom održat će se od 11. do 13. juna 2019. godine u sjedištu UN-a u New Yorku. U ponedjeljak, 10. juna, održaće se CRPD forum civilnog društva koji će upotpuniti Konferenciju.

21. Januar 2019. Svjetski ekonomski forum 2019. - isticanje inkluzije osoba sa invaliditetom Slika.

"Potreba za izgradnjom inkluzivnijeg društva mora uključiti prema svjetskoj procijeni milijardu osoba sa invaliditetom“ će biti ključna poruka godišnjeg sastanka Svjetskog ekonomskog foruma 2019, koji se održava u periodu od 22. – 25. januara u Švicarskoj.

18. Januar 2019. Konkurs za prijem fotografija 'Inkluzija zajedno: neostavljajući nikoga iza' Slika. Konkurs za prijem fotografija 'Inkluzija zajedno: neostavljajući nikoga iza'

U okviru Evropske sedmice invalidnosti i razvoja za 2018. godinu, International Disability and Development Consortium IDDC otvorio je konkurs za prijem fotografija koje ilustruju temu nedelje: „Inkluzija zajedno: neostavljajući nikoga iza“, rok za slanje fotografija 06. februar 2019.

11. Januar 2019. Od 2019. u SAD-u videoigre moraju biti pristupačne osoba sa invaliditetom Slika. U Sjedinjenim američkim državama prema sadašnjem Zakonu o komunikacijama i video pristupačnosti 21. vijka (CVAA), igre objavljene poslije 1. januara 2019. godine moraju uključiti chat funkcionalnost koja je pristupačna osobama sa invaliditetom, u suprotnom će se proizvođači suočiti sa velikim kaznama.

Prema sadašnjem Zakonu o komunikacijama i video pristupačnosti 21. vijka (CVAA), igre objavljene poslije 1. januara 2019. godine moraju uključiti chat funkcionalnost koja je pristupačna osobama sa invaliditetom, u suprotnom će se proizvođači suočiti sa velikim kaznama.

08. Januar 2019. Doprinos Stakeholder grupi osoba sa invaliditetom za HLPF 2019. Slika. Poziv za doprinos za zvanično podnošenje Stakeholder grupe osoba sa invaliditetom Političkom forumu na visokom nivou (HLPF) 2019. godine.
Svake godine Stakeholder grupa osoba sa invaliditetom podnosi sektorske dokumente Političkom forumu na visokom nivou (HLPF).
Ove godine, Stakeholder grupa osoba sa invaliditetom predaja sektorskih dokumenta za HLPF 2019. imaće sveobuhvatnu temu „Osnaživanje osoba sa invaliditetom i osiguravanje njihove inkluzije i jednakosti s drugima“.

Poziv za doprinos za zvanično podnošenje Stakeholder grupe osoba sa invaliditetom Političkom forumu na visokom nivou (HLPF) 2019.

28. Decembar 2018. MyRight vam želi sretne praznike i sretnu Novu 2019. godinu Slika. MyRigt četitka za Novu 2019. godinu. Na slici je simbolično prikazana školska tabla, u sivoj boji, koja je oivičena posutim zlatnim prahom. Ispred table je dijete koje simbolično na tabli ostavlja poruku u vidu jelke i u novogodišnjem duhu - Sretni praznici velikim slovima i ispod poruka Krenimo sa novom generacijom - Inkluzivnom generacijom. Na vrhu jelke nalazi se umjesto zvijezde - logo MyRight-

Svijet na mladima ostaje, zato ulažemo naše želje i nadanja da 2019. godina, bude godina aktualiziranja pitanja djece i mladih osobe s invaliditetom te kvalitetnog inkluzivnog obrazovanja koje ključ za njihovu i našu bolju budućnost!

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World