Aktivizam i učešće u radu organizacija

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona je u saradnji sa Koalicijom OOSI HNK „Zajedno smo jači", Koalicijom OOSI regije Doboj i Koordinacionom odborom udruženja KS u periodu od 29.06. do 01.07. 2022. godine organizovala radionica na temu "Aktivizam i učešće u radu organizacija".

Slika nastala tokom predavanja Selme Plančić, koja je okrenuta lprema učesnicama i učesnicima koji u u podignutoj ruci drže žute papiriće.

Radionicu je vodila Selma Plančić, a uvod u samu radionicu na temu UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom kao alata za zagovaranje vodio je Suvad Zahirović.

Pored same radionice tokom boravka na Zlači održane su razne društvene i sportsko-rekrativne aktivnosti te takmičenje u pravljenju lonca na otvornom.

Grupna slika svih učesnica i učesnika radionice ispred Hotela Zlača

Radionici su prisustvovali mladi iz ove četiri koalicije zajedno sa drugim predstavnicma organizacija članica.

Sastanak je održan u u okviru MyRight programa zajedničkih aktivnost za 2022. godinu.

Više slika na našoj facebook stranici MyRight-BiH i na facebook stranici vodeće organizacije Koalicije OOSI TK, IC Lotos Tuzla.

 


 Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World