Završni sastanak mentorice sa ženama i djevojkama s invaliditetom u KOO KS

U okviru aktivnosti mentorskog programa projekta osnaživanja žena s invaliditetom „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!", mentorica Ira Adilagić je održala završni grupni sastanak sa ženama i djevojkama s invaliditetom u Koordinacionom odboru udruženja osoba sa invaliditetom Kantona Sarajevo, (KOO KS), 13. juna 2022. godine.

Grupna slika učesnica mentoring programa i mentorice, i jednog malog dječaka nastala tokom završnog sastanka u Udruženju slijepih KS

Sastanak je realizovan u prostorijama vodeće organizacije KOO KS, Udruženju slijepih Kantona Sarajevo.

 Učesnice su na sastanku podijelile svoja iskustva stečena tokom mentorskog programa, te su sve izrazile želju za nastavkom rada i druženja.

S obzirom da su učesnice tokom mentorskog programa radile po grupama podijeljene po njihovim zajedničkim interesima, svaka grupa je prezentirala ono što su do sada uradile.

Iz mentorskog programa proizašlo nekoliko inicijativa za unapređenje položaja s invaliditetom, koje su učesnice osmislile i napisale uz pomoć mentorice. Učesnice planiraju uputiti inicijative prema odgovornim institucijama.

Sastanak se završio druženjem uz društvene igre.

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!” je finansiran kroz program MyRight-a od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida koju predstavlja Embassy of Sweden in Sarajevo.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku: http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

#OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud #ŽenesInvaliditetom #WomenWithDisabilities

#MentoringProgram #GenderEquality #SDG5 #LeaveNoOneBehind #BiH

#MyRightBiH

#KoordinacioniOdborUdruženjaOsobaSaInvaliditetomKantona

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomHNK#Kolosi Bijeljina

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomTuzlanskogKantona

#KoalicijaOOSIRegijeDoboj

Više slika možete naći na našim Facebook stranicama: Vidljiva & Ponosna i MyRight-BiHAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World