Udruženje Oaza potpisalo protokol o saradnji sa KK IGMAN BURCH

Udruženje Oaza je 26. februara 2019. godine potpisalo protokol o saradnji sa košarkaškim klubom "IGMAN BURCH" Ilidža, a isti dan održan je i zajednički trening.

Slika 1. Udruženje Oaza potpisalo protokol o saradnji sa KK IGMAN BURCH, 26. februar 2019.

Partnerstvo sa sportskim klubovima ima veliki značaj za članove Udruženja Oaza, koji zahvaljujući razvoju ovakve saradnje bivaju na različite načine uključeni u sportske aktivnosti, koje vode većoj afirmaciji i ravnopravnosti osoba sa intelektualnim invaliditetom.

Slika 2. Udruženje Oaza potpisalo protokol o saradnji sa KK IGMAN BURCH, 26. februar 2019.

Saradnja sa sportskim klubovima i razvoj partnerskih odnosa je jedan od ciljeva projekta "Moje pravo na sport" koji implementira Udruženje Oaza, a koji finansira MyRight.

Kroz projekat „Moje pravo na sport" Udruženje Oaza realizuje sporteke aktivnosti, promoviše mogućnosti i sposobnosti osoba sa intelektualnim invaliditetom, te nastoji promijeniti svijest ljudi, kako bi se stvorio ravnopravan status osoba sa intelektualnim invaliditetom u društvu, odnosno zadovoljavanje prava zagarantovanih UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom.

Više informacija o projektu „Moje pravo na sport" možete naći na web stranici Udruženja Oazahttp://udruzenjeoaza.ba/bs/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World