U sklopu projekta „Moje pravo na sport“ organizovane prve Ljetne igre bez granica

Udruženje Oaza je u sklopu ljetovanja na Boračkom jezeru prvi put organizovalo "Ljetne igre bez granica" u sklopu projekta "Moje pravo na sport".

Slika. udruženje oaza u sklopu projekta „moje pravo na sport

Takmičari su bili učesnici ljetnog kampa "Nerteva" Konjic, ukupno 7. ekipa po 3. takmičara. Najboljim ekipama dodjeljene su medalje te majice za „SPORTSKE IGRE OAZE".

Ovo je ujedno bila odlična prilika za promovisanje SPORTSKIH IGARA OAZE 2018 koje će se ove godine održati u periodu od 04. do 07. oktobra.

Udruženje Oaza je izrazilo veliku zahvalnost organizatorima i izviđačima kampa „Neretva" Konjic, i svim ostalim učesnicima koji su bili dio "Ljetnih igara bez granica" i ovim putem promovisali inkluziju osoba sa invaliditetom u zajednici.

Projekat "Moje pravo na sport", Udruženje Oaza implementira u saradnji sa partnerskom organizacijom FIFH Malmö iz Švedske, finansiranom od strane MyRight.

Više informacija o projektu „Moje pravo na sport" možete naći na web stranici Udruženja Oazahttp://udruzenjeoaza.ba/bs/

 Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World