Promotivni skup povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10. oktobra

Partnerska organizacija Udruženje za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK 'FENIX' povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10. oktobra, organizuje promotivni skup „Odluči krenuti, zajedno ćemo naći put".

Slika. Partnerska organizacija TK FENIX organizuje promotivni skup povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10. oktobraPromotivni skup će se održati u Tuzli, 10. oktobra sa početkom u 12:00 sati u ulici Turalibegova (kod kipova Meše Selimovića i Ismeta Mujezinovića).

Svjetski dana mentalnog zdravlja obilježava se od 1992. godine na inicijativu Svjetske federacije za mentalno zdravlje, a ovogodišnja tema je "Mladi i mentalno zdravlje u svijetu koji se mijenja".

Promotivni skup se organizuje u okviru projekta „Organizaciono i institucionalno jačanje 'Fenixa' s razvojem mehanizama održivosti" koji Udruženje za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK 'FENIX' provodi u partnerstvu sa Švedskom nacionalnom asocijacijom za socijalno i mentalno zdravlje RSMH, finansiranom od strane MyRight.

Više o Udruženju za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK 'FENIX' i projektu „Organizaciono i institucionalno jačanje 'Fenixa' s razvojem mehanizama održivosti" na web stranici na sljedećem linku: https://tkfenix.ba/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World