Svjetski ekonomski forum 2019. - isticanje inkluzije osoba sa invaliditetom

"Potreba za izgradnjom inkluzivnijeg društva mora uključiti prema svjetskoj procijeni milijardu osoba sa invaliditetom" će biti ključna poruka godišnjeg sastanka Svjerskog ekonomskog foruma 2019, koji se održava u periodu od 22. – 25. januara u Švicarskoj.

Slika. Godišnjeg sastanak Svjetskog ekonomskog foruma 2019, koji se održava u periodu od 22. – 25. januara u Švicarskoj u svjetu isticanja inkluzije osoba sa invaliditetomSastanak će okupiti preko 3.000 učesnika iz vlada, međunarodnih organizacija, biznisa, civilnog društva, medija, kulture, kao i najistaknutijih stručnjaka i mladih ljudi iz cijelog svijeta. U okviru teme Globalizacija 4.0: Stvaranje globalne arhitekture u doba četvrte industrijske revolucije, učesnici će se fokusirati na prepoznavanje novih ideja i rješenja kako bi osigurali da sva daljnja globalna integracija bude inkluzivnija i održivija.

Kako bi se naglasilo da se uključivanje mora proširiti i na osobe sa invaliditetom i da osobe sa invaliditetom imaju mnogo toga da ponude društvu i ekonomiji, godišnji sastanak će biti domaćin velike izložbe, ACCESS + ABILITY. Razvijena u saradnji sa Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, na izložbi će biti predstavljeni dizajnerski radovi napravljeni sa osobama sa invaliditetom i od strane samih osobe sa invaliditetom, te pokazati da dizajniranje za inkluziju potiče inovacije i koristi svima.

Više informacija o World Economic Forum Annual Meeting 2019 možete naći na sljedećem linku: https://www.weforum.org/press/2018/12/world-economic-forum-annual-meeting-2019-to-highlight-disability-inclusion/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World