Studijska posjeta predstavnika KOO KS Koaliciji OOSI TK

Predstavnici Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom Kantona Sarajevo (KOO KS) zajedno sa predstavnicima Aktiva/Koordinaconog odbora mladih s invaliditetom 07. i 08. oktobra 2020. godine realizovali su studijsku posjetu Koaliciji organizacija osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona.

Na slici su predstavnici obadvije koalicije tokom sastanka održanog u vodećoj organizaciji Koalicije OOSI TK, IC Lotos Tuzla

Posjeta je realizovana u cilju razmjene iskustava i dobrih praksi u zagovaranju stvaranja uslova za uživanje prava i jednakih mogućnosti osoba sa invaliditetom garantovanih UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom.

Prvi dan održan je zajednički sastanak u I.C. Lotos Tuzla, dok je drugi dan studijske posjete iskorišten za malu šetnju po Tuzli i posjetu Udruženju za uzajamnu pomoć pri duševnoj nevolji TK "Fenix", gdje se uz opuštenu atmosferu razgovaralo o dosadašnjim iskustvima a druženje se nastavilo uz zajednički ručak. 

Studijska posjeta je održana u sklopu MyRight programa zajedničkih aktivnosti.

Više slika možete naći na našoj facebook stranici MyRight-BiH.Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World