Studijska posjeta Koalicije „Zajedno smo jači” Koaliciji KOLOSI Bijeljina

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije „Zajedno smo jači” 16. i 17. oktobra realizovala je studijsku posjetu Koaliciji organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljine KOLOSI i njenom Aktivu mladih sa invaliditetom.

Slika. Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije „Zajedno smo jači” 16. i 17. oktobra realizovala je studijsku posjetu Koaliciji organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljine KOLOSI I njenom Aktivu mladih sa invaliditetom. Slika je nastala tokom održavanja zajedničkog okruglog stola, kojem su prisustvovali i predstavnici Udruženja

Posjeta je bila upriličena od strane predstavnika koalicije "Zajedno smo jači” te mladih iz Aktiva/Vijeća mladih ove koalicije.

Tokom dvodnevne posjete razmijenjena su iskustva rada ove dvije koalicije vezano za ostvarivanje prava za sve osobe sa invaliditetom, zajedno su posjećene prostorije Koalicije KOLOSI, Gradska galerija Centra za kulturu, neke znamenitosti Grada Bijeljine, Etno Selo Stanišić, a Koalicija KOLOSI je za ovu priliku organizovala i prijem kod gradonačelnika Grada Bijeljine Miće Mićića.

Slika. Na slici su članovi i članice aktiva mladih koalicija KOLOSI i

Tokom posjete održan je i okrugli sto na temu „Modeli podrške za mlade osobe sa invaliditetom” kojem su prisustvovali pored predstavnika dvije koalicije i predstavnici Udruženja za razvoj i edukaciju mladih „Siguran korak” iz Bijeljine. Na okruglom stolu se razgovaralo o modelima podrške osobama i djeci sa invaliditetom, kao i marginalizovanim grupa mladih osoba.

Studijska posjeta je održana u sklopu MyRight programa zajedničkih aktivnosti.

Više slika možete naći na našoj facebook stranici MyRight-BiH.Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World