Sretan Međunarodni dan obrazovanja – 24. januar

Tim povodom pozivamo vas na web izložbu "#ProbudiSe", koja donosi univerzalnu poruku različitosti i prihvatanja drugih i drugačijih u polju obrazovanja.

Kvalitetna inkluzija u obrazovanju, kao izrazito važna društvena tema koja vodi organiziciji društva na principima ljudskih prava, dobila je sada i svoju umjetničku prezentaciju.

Skretanje pažnje javnosti na važna društvena pitanja kroz likovne izričaje nije neobično i često doprinosi boljoj percepciji javnosti o nekoj određenoj temi. To je potaklo organizaciju MyRight da ostvari saradnju s Akademijama likovnih umjetnosti u Sarajevu, Banja Luci i Širokom Brijegu i provede takmičenje za studentske radove na temu inkluzivnog obrazovanja za djecu i mlade s invaliditetom.

Svojim radovima studenti poručuju da je vrijeme za kvalitetno inkluzivno obrazovanje!

Izložbu možete pogledati na web stranici www.probudise.ba na sljedećem linku https://bit.ly/3iHfFCb

Izložba se održava u sklopu projekta „Kvalitetno inkluzivno obrazovanje – sada!" koji sprovodi MyRight i udruženje DUGA, finansiranom od strane Light for the World, Austrian Development Agency i Kahane Foundation.

ProbudiSe #EducationDay2021 #KvalitetnoInkluzivnoObrazovanje #VrijemeJe #inkluzija #obrazovanje #Article24UNCRPD #indikatori #RazumnaPrilagodbaAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World