Sportsko-zabavno druženje u okviru projekta „Moje pravo na sport“

U dvorani Ramiz Salčin 25. aprila 2018. godine održano je sportsko-zabavno druženje čalanova Udruženja Oaza i prijatelja iz Doma Nahorevo.

Slika. udruženje oaza organizovalo sportsko-zabavno druženje u okviru projekta „moje pravo na sport

Pored zabave i druženja odigrana je prijateljska nogometna utakmica u kojoj su i nogometaši Udruženja Oaza ostvarili rezultat 10:3.
Ovakvi događaji su prilika za inkluziju i socijalizaciju što ima veliki značaj kako za psiho-socijalni tako i za emotivni napredak i podstrek za dalji rad.

Sportsko-zabavno druženje je realizovano u okviru projekta "Moje pravo na sport", koji Udruženje Oaza implementira u saradnji sa partnerskom organizacijom FIFH Malmö iz Švedske, finansiranom od strane MyRight.

Kroz projekat „Moje pravo na sport" Udruženje Oaza promoviše mogućnosti i sposobnosti osoba sa intelektualnim teškoćama kroz sport, te nastoji promijeniti svijesti ljudi, kako bi se stvorio ravnopravan status osoba sa intelektualnim teškoćama u društvu, odnosno zadovoljavanje prava zagarantovanih UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom.

Više informacija o projektu „Moje pravo na sport" možete naći na web stranici Udruženja Oazahttp://udruzenjeoaza.ba/bs/

 Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World