Sedmi sastanak u okviru mentorskog programa u Koaliciji OOSI HNK

U okviru prijekta osnaživanja žena s invaliditetom „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!", mentorica Zumreta Galijašević je u utorak, 26. aprila 2022. godine u centru Los Rosales u Mostaru održala sedmi sastanak s učesnicama mentorskog programa u Koaliciji organizacija osoba s invaliditetom HNK „Zajedno smo jači".

Slika nastala u dvorištu centra Los Rosales, dok ušesnice stoje poredane u krug i zagrljene dok se pripremaju za sportske aktivnosti.Tematski sastanak „Sport i rekreacija" za cilj je imao upoznati učesnice s pravom na sport i rekreaciju te istražiti uslove pristupačnosti u sportu za osobe s invaliditetom. Sastanak je omogućio osvrt na član 30. UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom koji tretira sport i rekreaciju te je relazovan niz sportskih aktivnosti u kojima su se iskušale učesnice mentorskog programa.

Na sedmom sastanku, kao gošća, online je bila prisutna svjetska vicešampionka u atletici na 400 i 800 metara, Refija Okić, koja je s učesnicama razgovarala o počecima u atletici, uslovima rada, postignutim rezultatima te je podijelila iskustva ispunjenog i zdravog načina života uz sport i rekreaciju.

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!” je finansiran kroz program MyRight-a od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida koju predstavlja Embassy of Sweden in Sarajevo.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku: 

http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

#OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud #ŽenesInvaliditetom #WomenWithDisabilities

#MentoringProgram #GenderEquality #SDG5 #LeaveNoOneBehind #BiH

#MyRightBiH #KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomHNK

#Kolosi Bijeljina

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomTuzlanskogKantona

#KoalicijaOOSIRegijeDoboj

#KoordinacioniOdborUdruženjaOsobaSaInvaliditetomKantonaSarajevo

Više slika možete naći na našim facebook stranicama: Vidljiva & Ponosna i MyRight-BiHAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World