Sedmi sastanak mentorice sa ženama s invaliditetom Koalicije OOSI TK

U okviru mentorskog programa projekta osnaživanja žena s invaliditetom „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!", 18. maja 2022. godine mentorica Adisa Kišić je održala sedmi sastanak sa ženama i djevojkama s invaliditetom u okviru Koalicije organizacija osoba s invaliditetom Tuzlanskog kantona.

Slika nastala tokom sedmog sastanka mentorice sa ženama i djevojkama s invaliditetom u IC Lotos 18. maj 2022. . Na slici su tri djevojke koje sjede za stolom.Sastanak je realizovan u prostorijama vodeće organizacije Koalicije, Informativnom centru za osobe sa invaliditetom „Lotos" Tuzla a tema je bila "Zašto sam posebna”.

Na sastanku se sa učesnicama radilo na prepoznavanju i značaju prihvatanja različitosti koje karakterišu ljudska bića i sve segmente života i zajednice, kao i podizanju svijesti o diskriminaciji prema osobama s invaliditetom i načinima suočavanja sa neprihvatanjem „drugačijeg" od strane društva.

Cilj je bio da učesnice kroz razmjenu iskustava definišu vlastite osobine, te analiziraju njihove zajedničke sličnosti i razlike koje predstavljaju bogatstvo različitosti svih ljudi na svijetu. Učesnice su međusobno prezentovale lične inspirativne priče o tome zašto smatraju da su posebne i jedinstvene, dijeleći iskustva o izazovima i uspjesima u životu s invaliditetom.

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!” je finansiran kroz program MyRight-a od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida koju predstavlja Embassy of Sweden in Sarajevo.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku: http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

#OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud #ŽenesInvaliditeto #WomenWithDisabilities

#MentoringProgram #GenderEquality #SDG5 #LeaeNoOneBehind #BiH

#MyRightBiH

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomTuzlanskogKantona

#KoalicijaOOSIRegijeDoboj

#Kolosi Bijeljina

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomHNK

#KoordinacioniOdborUdruženjaOsobaSaInvaliditetomKantonaSarajevo

Više slika možete naći na našim facebook stranicama: Vidljiva & Ponosna i MyRight-BiHAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World