SDGs u regijama UN: Angažman organizacija osoba s invaliditetom

European Disability Forum (EDF) sa oduševljenjem najavljuje prvi u nizu webinara (online konferencija) o ciljevima održivog razvoja.

Slika. EDF organizuje onine konferenciju o ciljevima održivog razvoja i angažmanu OSI i OOSIOvaj webinar je prvi iz serije webinara s ciljem razmatranja regionalnih mehanizama koordinacije za osoba s invaliditetom i njihovog učešća na Regionalnim forumima održivog razvoja. Webinari su dio programa International Disability Alliance (IDA) i Department for International Development (DFID) ubrzanog programa.

European Disability Forum poziva organizacije osoba sa invaliditetom (DPOs/OPDs) kao i pokret osoba s invaliditetom, druge zainteresovane strane te sve one koji su zainteresovani za ovu temu da se pridruže ovoj seriji webinara.

Za više informacija možete naći na sljedećem link: http://www.edf-feph.org/11-september-webinar-sustainable-development-goals-un-regions-engagement-organisations-personsAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World