Sastanak sa predstavnicima ZZO Tuzlanskog kantona

Radna grupa Koalicije organizacija osoba s invaliditetom Tuzlanskog kantona je 18. jula 2019. godine u prostorijama Informativnog centra za osobe s invaliditetom „Lotos" Tuzla održala sastanak sa predstavnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Slika. Radna grupa Koalicije organizacija osoba s invaliditetom Tuzlanskog kantona je 18. jula 2019. godine u prostorijama Informativnog centra za osobe s invaliditetom „LotosNa sastanku su razmatrane najbolje mogućnosti rješavanja prijedloga Koalicije OOSI TK za izmjenu Jedinstvene liste ortopedskih i drugih pomagala koje korisnici dobijaju uz učešće ZZO TK, kako bi se poboljšali uslovi i rokovi nabavke i korištenja pomagala za osobe sa invaliditetom, te je dogovoren princip i vrste dijagnoza za dodjelu kolica na mehanički pogon.

Na sastanku je naglašena potreba provjere liste ortopedskih i drugih pomagala koja su propisana od Agencije za nabavku lijekova i medicinskih pomagala i način uvrštavanja onih pomagala koja su neophodna osobama sa invaliditetom, a ne nalaze se na listi.

Sastanak je realizovan u sklopu MyRight programa zajedničkih aktivnosti 2018.-2021.
Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World