Sastanak Koalicije OOSI Grada Bijeljina KOLOSI

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljine KOLOSI, održala je sastanak 25. februara 2021. godine u prostorijama Udruženja žena sa invaliditetom „IMPULS” Bijeljina, MZ Galac.

Slika. Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljine KOLOSI, održala je sastanak 25. februara 2021. godine u prostorijama Udruženja žena sa invaliditetom „IMPULS” Bijeljina, MZ Galac. Na slici su predtavnici udruženja koja čine koalciju, koji sjede za stolom.

Na početku sastanka dodjeljene zahvalnice donatorima koji su podržali rad Koalicije i njenog članstva tokom 2020. godine.

Na satanku su realizovane sljedeće aktivnosti i doneseni sljedeći zaključci:

  • Usvojen Plan i program rada koalicije za 2021. godinu, Potpisano partnerstvo između udruženja iz sastava koalcije;
  • Usvojen izvještaja o realizaciji projekta za 2020. godinu koji koalicija realizuje u okviru MyRight programa zajedničkih aktivnosti u BiH, te je usvojena informacija i zaključci o projektima sa MyRight-om za 2021. godinu;
  • Donesena odluka o imenovanju magistra Dejana Bakovića u Odbor za obrazovanje Koalicije KOLOSI;
  • Usvojen izvještaj o rezultatima izrade LPAI 2021.-2023. god. za Grad Bijeljina, koji je urađen a u sklopu projekta "Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana” koji finansira Evropska unija i implementira Organizacija amputiraca UDAS u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Udruženjem "Nešto Više”.

 Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World