Sastanak Aktiva mladih i Odbora za obrazovanje Koalicije OOSI regije Doboj

Predstavnici Aktiv mladih osoba sa invaliditetom i Odbora za obrazovanje (Odbora za praćenje primjene člana 24 Konvencije o pravima osoba s invaliditetom) Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom regije Doboj 11. juna 2020. godine održali su sastanak u prostorijama vodeće organizacije Udruženju paraplegočara regije Doboj.

Slika. Aktiv mladih osoba sa invaliditetom i Odbor za obrazovanje (Odbora za praćenje primjene člana 24 Konvencije o pravima osoba s invaliditetom) Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom regije Doboj 11. juna 2020. godine održali su sastanak u prostorijama vodeće organizacije Udruženju paraplegočara regije DobojSastanak je održan u cilju razmatranja načina realizovanja planiranih aktivnosti uzimajući u obzir trenutnu situaciju i mjere kojih se treba i dalje pridržavati.

S obzirom da je epidemiološka situacija dovela do reorganizacije izvođenja nastave prolongirane su i aktivnosti Odbora za obrazovanje, kojima je planirana direktna saradnja sa obrazovnim ustanovama. 

Planirane su i zagovaračke aktivnosti usmjerene ka razumnom prilagođavanju u obrazovanju na lokalnom nivou, stvaranju preduslova za kvalitetetno inkluzivno obrazovanje za učenike sa invaliditetom, čime bi se u konačnici omogućio i veći procenat zapošljavanja mladih s invaliditetom.

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom regije Doboj realizuje ove aktivnosti u okviru MyRight programa zajedničkih aktivnosti koalicija u Bosni i Hercegovini.Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World