Radionica prepoznavanja vlastitog identiteta za mlade osobe s invaliditetom

U organizaciji Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona, u okviru aktivnosti Aktiva mladih u Banovićima u Hotelu "Zlača” 30. juna 2020. godine održana je radionica na temu "Prepoznavanja vlastitog identiteta za mlade osobe s invaliditetom”.

Slika. Na slici su mlade OSI u toku radionice u hotelu

Ono što želimo posebno istaći i na šta smo ponosni jeste da su radionicu vodile također mlade osobe s invaliditetom, članovi Aktiva mladih Koalicije OOSI TK, Dževad Selimović i Ervin Ćosić, a učeće je uzelo 22 mlaih s invaliditetom.

Razgovaralo se o percepciji sebe, kako doživljavaju sami sebe i kako ih drugi vide, te šta bi voljeni kod sebe izmijenili i sl.

Radionica je organizovana u okviru MyRight programa zajedničkih aktivnosti.

Više slika na našoj facebook stranici MyRight-BiH

Informacije o aktivnostima koje realizuje Koalicija organizacija osoba s invaliditetom Tuzlanskog kantona možete naći na facebook stranici vodeće organizacije IC Lotos na slijedećem linku: https://www.facebook.com/iclotos/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World