Pres-konferencija Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom regije Doboj

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom regije Doboj 25. oktobra 2018. godine u Doboju je organizovala pres-konferenciju povodom početka realizacije aktivnosti u okviru Strategije zagovaranja - promocije "Razumijevanja pristupa invalidnosti zasnovanom na ljudskim pravima" koalicija OOSI 2018.-2021. 

Slika. Koalicija OOSI regije Doboj organizovala pres konferencije povodom najve aktivnosti u okviru nove strategije koalcija u okviru MyRight programa zajedničkih aktivnosti, 25. oktobar 2018.

Na pres-konferenciji je rečeno da je glavni fokus strategije usmjeren na položaj mladih osoba sa invaliditetom i kvalitetno obrazovanje za osobe sa invaliditetom sa naglaskom na implementaciju člana 24. UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom regije Doboj planira da u narednom periodu oranizuje odbor mladih osoba sa invaliditetom kako bi se unaprijedio njihov položaj i omogućilo kvalitetnije obrazovanje i ubrzao proces zapošljavanja, te će takođe raditi na mapiranju mladih jer mnogi od njih žive u ruralnim područjima i nisu uključeni u rad udruženja, što će dovesti do njihovog afirmisanja i aktiviranja u zagovaranju ostvarivanja pripadajućih prava.


Strategiju će Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom regije Doboj implementirati zajedno sa koalicijama iz regija Mostara, Bijeljine, Tuzle i Sarajeva u okviru MyRight Program zajedničke aktivnosti 2018.-2021.Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World