Posjetite novu web stranicu partnerske organizacije TK 'FENIX'

Udruženje za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK 'FENIX' pokrenulo je novu web stranicu na kojoj se mogu naći sve važne informacije vezane za rad udruženja.

Slika. Partnerska organizacija TK FENIX pokrenula novu web stranicuUdruženje je osnovano na inicijativu grupe građana zainteresovanih za poboljšanje i humanizaciju života osoba sa mentalnim (duševnim) poteškoćama, 14. aprila 2000. godine, i djeluje kao nevladina, neprofitabilna organizacija.

Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK 'FENIX' u partnerstvu sa Švedskom nacionalnom asocijacijom za socijalno i mentalno zdravlje RSMH provodi projekat "Organizaciono i institucionalno jačanje Fenixa sa razvojem mehanizama održivosti”, koji se implementira u okviru MyRight programa 2018. - 2021. u Bosni i Hercegvini.

Informacije koja je misija, vizija i opšti cilj Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK 'FENIX', koje postoji i radi zadnjih 18 godina nađite na njihovoj novoj web stranici na sljedećem linku: https://tkfenix.ba/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World