Pisanje EU projekata za predstavnike udruženja slijepih FBiH

Udruženje slijepih Kantona Sarajevo je od 29. juna do 01. jula 2018. godine organizovalo trodnevni trening „Pisanje EU projekata i upravljanje projektnim ciklusom".

Slika. Udruženja slijepih Kantona Sarajevo organizovalo trening pisanja EU projekata i vođenja projektnog ciklusa, 29. juni do 01. julu 2018. u Sarajevo

Trening je organizovan za uposlenike u udruženjima slijepih u Federaciji BiH, a učešće je uzelo 8 predstavnika iz Udruženja slijepih Kantona Sarajevo, Saveza slijepih Zeničko-dobojskog kantona i Udruženja slijepih Bosansko-podrinjskog kantona.
Cilj ovog treninga je jačanja kapaciteta udruženja slijepih na polju obezbjeđivanja finansijskih sredstava za rad i djelovanje udruženja. Osim teoretskog rada posebna pažnja je posvećena praktičnom pisanju projekata na teme koje su od posebnog interesa za slijepe osobe.
Trener je bio Zlatko Sarić koji ima dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti, a i poznavalac je situacije u kojoj se nalaze slijepe osobe i njihove organizacije

Mišljenje učesnika treninga je da je ovaj trening bio veoma uspješan i koristan, pogotovo za one osobe koje su prvi put prisustvovale ovakvim treninzima.

Trening je realizovan u okviru projekta "Unapređenje dugoročne održivosti Udruženja slijepih Kantona Sarajevo i drugih organizacija slijepih u Federaciji BiH kroz edukaciju, zagovaranje i podizanje svijesti", koji Udruženje slijepih Kantona Sarajevo realizuje u periodu 2018.-2021. u saradnji sa partnerskom organizacijom Savezom slijepih Švedske (SRF), finansiranom od strane MyRight.

Više informacija o treninzima i projektu Udruženja slijepih Kantona Sarajevo "Unapređenje dugoročne održivosti Udruženja slijepih Kantona Sarajevo i drugih organizacija slijepih u Federaciji BiH kroz edukaciju, zagovaranje i podizanje svijesti" možete naći na web stranici: http://www.slijepi-sa.org.ba/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World