Peer Support sastanci za mlade osobe s invaliditetom i njohove roditelje

Partnesrska organizacija Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos" Tuzla 05. jula 2022. godine je organizovala Peer Support sastanak za mlade osobe s invaliditetom i sastanak za njihove roditelje.

Slika mladih tokom sastanka u jednom lokalnom restoranu u Tuzli

Sastanak za mlade je vodila Amela Goletić a razgovaralo se o uspjesima i promjenama koje su mladi postigli i dobrobitima koje im donose Peer sastanci. Jedna manja grupa mladih je zajedno sa koordinatoricom projekta Sandrom Marković razgovarala o projektnim prijedlozima koje bi oni željeli realizovati u budućnosti.

Istovremeno sastanak za roditelje i članove porodica mladih osoba s invaliditetom kojeg je vodila Amira Salković. Na sastanku su roditelji dijelili iskustva iz učešća u projektu i zajedničkih susreta, kao i planove za budući period.

Slika nastala tokom peer support sastanka roditelja mladih s invaliditetom

Peer Support sastanci su održani u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za samostalan život osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini" kojiInformativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos" Tuzla realizuje u saradnji sa Centrom za samostalan život iz Štokholma STIL - personlig assistans och politisk påverkan, finansiranom od strane MyRight- Empowers people with disabilities u okviru programa u Bosni i Hercegovini.

Više informacija možete naći na facebook stranici Informativnog centra za osobe sa invaliditetom "Lotos” Tuzla i na web stranici na sljedećem linku: https://www.ic-lotos.org.ba/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World