Osmi mentorski sastanak sa ženama s invaliditetom Koalicije OOSI regije Doboj

U okviru aktivnosti mentorskog programa projekta osnaživanja žena "Ovdje sam - vidljiva i ponosna!" 18. maja 2022. godine mentorica Dragica Bekanović održala je osmi sastanak sa ženama s invaliditetom Koalicije organizacija osoba s invaliditetom regije Doboj.

Slika nastala tokom osmog sastanka na kojoj je devet žene s invaliditetom od kojih su četiri u kolicima ispred dok ostale stoje izasu u crvenim maicama na kojima piše Forum žena sa invaliditetom OOSI regije Doboj

Ovom prilikom projekt koordinator Koalicije OOSI regije Doboj, Zoran Panić je zajedno sa mentoricom i predsjednikom Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj Jug, Edibom Skulićem su organizovali izlet na izletištu Matoševe Dubrave – Doboj Jug.

Na ovom 8. sastanku formiran je „Forum žena s invaliditetom Koalicije OOSI regije Doboj" koji trenutno čini 12 članica. U narednom periodu slijedi dogovor o izradi plana aktivnosti novoosnovanog foruma, dogovor o nazivu facebook grupe foruma žena i odabiru administratora.

Učesnice mentorskog programa prisustvovale su istog dana na sastanku predstavnika organizacija članica Koalicije OOSI regije Doboj u okviru MyRight programa zajedničkih aktivnosti za 2022. godinu.

Prije početka druženja minutom ćutanja odana je počast dragoj saradnici i prijateljici dr. Belmi Goraliji koja je bila pionirka u zagovaranju za prava osoba sa invaliditetom, ali je isto tako bila i ostaće inspiracija svima nama.

Projekat „Ovdje sam - vidljiva i ponosna!” je finansiran kroz program MyRight-a od strane Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Sida koju predstavlja Embassy of Sweden in Sarajevo.

Više informacija o projektu možete naći na sljedećem linku: http://myright.ba/ovdje-sam-vidljiva-i-ponosna

#OvdjeSam #VidljivaiPonosna #VisibleAndProud #ŽenesInvaliditetom

#WomenWithDisabilities #MentoringProgram #GenderEquality #SDG5 #LeaeNoOneBehind #BiH

#MyRightBiH

#KoalicijaOOSIRegijeDoboj

#Kolosi Bijeljina

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomHNK

#KoalicijaOrganizacijaOsobaSaInvaliditetomTuzlanskogKantona

#KoordinacioniOdborUdruženjaOsobaSaInvaliditetomKantonaSarajevo

Više slika možete naći na našim facebook stranicama: Vidljiva & Ponosna i MyRight-BiH

 Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World