Održani treninzi iz oblasti strategije za predstavnike OOSI

U sklopu programa jačanja kapaciteta organizacija osoba s invaliditetom 2015. - 2017, MyRight je organizovao ciklus treninga iz oblasti "Strategija: koncept i tehnika strateškog planiranja" koji su održani u junu 2017.

Primarni cilj ovog treninga jeste da pruži pregled osnovnih koncepata i tehnika strateškog planiranja, tako da učesnici dobiju znanje o strategiji kao instrumentu kojim se jača udruženje i pruža mu mogućnost boljeg djelovanja.

Slika 1. Učesnici treninga iz oblasti strategije, 15. i 16. juni 2017. Doboj

Prvi trening realizovan je 15. i 16. juna 2017. godine u Doboju, za predstavnike iz Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom regije Doboj i predstavnike Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljina KOLOSI.

Slika 2. Učesnici treninga iz oblasti strategije, 15. i 16. juni 2017. Doboj

Drugi trening je realizaovan 29. i 30. juna 2017. godine u Sarajevu, u kojem su učešće uzeli predstavnici Koalicije organizacija osoba s invaliditetom Hercegovacko-neretvanskog kantona/županije, Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona i Koordinacionog odbora udruženje osoba sa invaliditetom Kantona Sarajevo.

Učesnici treninga su pokazali veliko interesovaje i zalaganje, a Binasa Goralija, koja je bila predavač na oba održana treninga, potrudila se da im prenese znanja iz oblasti strategije koje će ubuduće moći primjeniti u svojim udruženjima.Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World