Odlični rezultati ekipe Udruženja Oaza na Malme Open 2020

Stonoteniska ekipa partnerske organizacije Udruženja Oaza otputovala je u Švedsku na sportsko takmičenje Malme Open 2020, koje se ove godine održava u periodu od 06. - 09. februara u organizaciji FIFH Malme.

Slika. Na slici su Damir Rimac, Robert Steiner tokom dodijele nagrada za osvojeno prvo i drugo mjesto na Malme Opena 2020 tokom prvog dana takmičenja

Prvi dan Malme Opena 2020 takmičari Udruženje Oaza u stonom tenisu u Clas performance 3 - Open category ostvarili su odlične rezultate osvojivši dvije medalje, Damir Rimac prvo mjesto a drugo mjesto Robert Steiner.

Drugi dan takmičenja Damir Rimac i Robert Steiner zauzeli su treće mjesto u konkurenciji parova u open kategoriji. Nakon nastupa u dublu sva tri takmičara Udruženja Oaza nastupili u klasi S11 intelektualni invaliditet. Damir Rimac je osvojio bronzanu medalju dok su Robert Steiner i Irfan Kulić završili svoje nastupe u četvrtfinalu.

Slika. Na slici su Damir Rimac, Robert Steiner i Irfan Kulić tokom utakmica na Malme Opena 2020

Učešće na ovom prestižnom takmičenju Udruženje Oaza realizuje u okviru aktivnosti projekta "Moje pravo na sport", finansiranom od strane MyRight- Empowers people with disabilities kroz program u Bosni i Hercegovini.

Više informacija o projektu „Moje pravo na sport" možete naći na facebook stranici Udruženja Oaza na web stranici na slijedećem linku: http://udruzenjeoaza.ba/bs/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World