Odlični rezultati ekipe Udruženja “Oaza” na Beograd open 2018

Ekipa Udruženja "Oaza" je postigla odlične rezultate na 5. Međunarodnim sportskim igrama osoba sa invaliditetom "Beograd open 2018", koje su održane u periodu od 21. do 23. septembra 2018. godine.

Slika 1. Udruženje Oaza uzelo osvojilo odlične rezultate na Beograd open 2018, održanom od 21. do 23. septembra

Igre su otvorene u petak, 21. septembra 2018. godine u sportskoj sali Mejdan na Savskom vencu u Beogradu, a učesnici su bili iz Rusije, Njemačke, Libana, Slovenije, Grčke, Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Na ovom međunarodnom takmičenju atletičari Udruženja „Oaza" su osvojili prvo, drugo i treće mjesto i to na pozicijama:

  • Ismail Čehić, trčanje 60m - prvo mjesto
  • Bjelica Almin , trčanje 60 m - drugo mjesto
  • Haris Hajdarević, bacanje kugle - treće mjesto

Nakon odličnih rezultata tokom prvog dana takmičenja, ekipa je nastavila sa osvajanjima medalja, te se sutradan izborila za prvo i treće mjesto u stonom tenisu. Sportisti koji su osvojili medalje u stonom tenisu su:

  • Rimac Damir - prvo mjesto
  • Robert Stejner - treće mjesto

Slika 2. Udruženje Oaza uzelo osvojilo odlične rezultate na Beograd open 2018, održanom od 21. do 23. septembra

Ekipa Udruženja "Oaza" sa "Beograd open 2018" u Sarajevo vratila sa ukupno osvojenih pet medalja, dvije zlatne, jedna srebrena  i dvije bronzane medalje.

Redovni treninzi, te učešće na lokalnim i regionalnim sportskim takmičenjima Udruženje Oaza realizuje u sklopu projekta „Moje pravo na sport", koji implementira u saradnji sa partnerskom organizacijom FIFH Malmö iz Švedske, finansiranom od strane MyRight.

Više informacija o realizaciji aktivnosti u okviru projekta „Moje pravo na sport" na web stranici Udruženja Oazahttp://udruzenjeoaza.ba/bs/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World