Obilježena 70 godišnjica psotojanja Udruženja slijepih u Sarajevu

U povodu obilježavanja 70 godina rada i djelovanja Udruženja slijepih u Sarajevu, Udruženje slijepih Kantona Sarajevo 14. novembra 2018. godine organizovalo je svečanu akademiju.

Slika. Udruženje slijepih Kantona sarajevo organizovalo svečanu akademiju povodom 70 godina postojanja, 14. novembra 2018.

U kongreskoj dvorani hotela Holiday, za više od 100 prisutnih osoba, članove udruženja, predstavnike vladinog i nevladinog sektora pripremljen je prigodan program.

Prisutnima su se obratili predsjednik Udruženja Kentra Hamdo, premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj, ministrica za rad i socijalnu politiku Amela Dautbegović i Arvid Linden ispred delegacije Saveza slijepih Štokholm, koja se nalazi u posjeti Udruženju slijepih Kantona Sarajevo. Posebno interesantno izlaganje imao je Mikan Kantar, član i jedini živi osnivač Udruženja slijepih u Sarajevu 1948. godine.

Nakon izlaganja o radu Udruženja u prethodnih 70 godina,  odrđenom broju institucija i pojedinaca uručena su odgovarajuća priznanja, među kojima i koordinatorici MyRight u BiH, Binasi Goraliji.

Arvid Linden iz Saveza slijepih Štokholm proglašen je za počasnog člana Udruženja i tim povodom mu je uručena povelja Udruženja slijepih Kantona Sarajevo.

Delegacija Saveza slijepih Štokholm uručila je predsjedniku Udruženja slijepih Kantona Sarajevo jubilarnu diplomu povodom 70 godina Udruženja i 20 godina uspješne saradnje.

Ministrica Amela Dautbegović uručila je direktoru Udruženja slijepih prigodan poklon u znak zahvalnosti za uspješnu saradnju Udruženja i Ministarstva za rad i socijalnu politiku Kantona Sarajevo.

Muzički program za svečanu akdemiju pripremili su učenici Centra za slijepu djecu i omladinu iz Sarajeva.

Više informacija o svečanoj akademiji Udruženja slijepih Kantona Sarajevo možete naći na njihovoj web stranici na sljedećem linku: http://www.slijepi-sa.org.ba/

Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World