MyRight vam želi sretne praznike i sretnu Novu 2019. godinu

Slika. MyRight čestitka za 2019. godinu. je simbolično prikazana školska tabla, u sivoj boji, koja je oivičena posutim zlatnim prahom. Ispred table je dijete koje simbolično na tabli ostavlja poruku u vidu jelke i u novogodišnjem duhu - Sretni praznici velikim slovima i ispod poruka Krenimo sa novom generacijom - Inkluzivnom generacijom. Na vrhu jelke nalazi se umjesto zvijezde - logo MyRight-a

Drage saradnice i saradnici,

Prolazi još jedna godina u kojoj smo zahvaljujući pojedinačnom i zajedničkom angažmanu svih nas nastavili da napredujemo malim koracima i pomacima prema našem cilju: punom poštovanju i implementaciji prava osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini.
Pored svih malih, ali značajnih ostvarenja, koji doprinose realizaciji ovog cilja, tu je i velika odluka da kroz zajedničke aktivnosti programa MyRight, stavimo u fokus dvije ključne oblasti usmjerene prema većem uključenju mladih osoba s invaliditetom u pokret kao i zagovaranju za kvalitetno inkluzivno obrazovanje. Ostvarenjem ovih ciljeva osiguravamo najbolji put koji vodi do potpune inkluzije osoba s invaliditetom u društvo. Za ostvarenje ovih ciljeva neophodni su jaki pojednici koji imaju znanja i vještine, koji su ujedinjeni u jake organizacije koje znaju i koriste adekvatne alate za zagovaranje za prava osoba s invaliditetom, te na taj način omogućuju da se krećemo progresivno u pravcu implementacije i poštovanja većeg obima prava osoba s invaliditetom, i da nam 2019. godina bude godina progresa. Iskreno se radujemo tome.
MyRight želi da u Novoj 2019. godini budete prije svega jaki i snažni duhom i tijelom, jer će za ostvarivanje ovih ciljeva biti potrebno puno energije. MyRight je tu da vas podrži i naredne kao i svih prošlih godina. 

MyRight timAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World