Poziv za IX međunarodni Ženski institut za liderstvo i invaliditet

Mobility International USA (MIUSA) organizuje IX međunarodni Ženski institut za liderstvo i invaliditet (Women's Institute on Leadership and Disability - WILD) koji će se održati u univerzitetskom gradu Eugene (Oregon, SAD), od 13. jula do 3. avgusta 2019. godine.

Slika. Mobility International USA Poziv za IX međunarodni Ženski institut za liderstvo i invaliditet (na slici su tri žene koje nose roze maice, prva sa lijeve strane drži bijeli štap)Mobility International USA (MIUSA) je američka neprofitna organizacija čija je misija da osnaži osobe sa invaliditetom širom svijeta kako bi ostvarili svoja ljudska prava putem programa međunarodne razmjene i međunarodnog razvoja.

Tokom tri sedmice, koliko će trajati program, osobe koje budu dio ovog instituta će učestvovati na radionicama, seminarima i diskusijama, raditi na terenu i učestvovati u aktivnostima izgradnje tima, istražiti izazove i razmijeniti strategije za povećanje mogućnosti liderstva i učešće žena i djevojčica sa invaliditetom u međunarodnim razvojnim programima.

MIUSA-ov Ženski institut za liderstvo i invaliditet (WILD) će okupiti oko 25 žena lidera sa invaliditetom iz oko 25 različitih zemalja, kako bi ojačali liderske kapacitete, stvorili nove vizije i izgradili međunarodne mreže podrške za inkluzivno programiranje međunarodnog razvoja.

Rok za prijavu je 30. novembar 2018.

Više informacija možete naći na: https://www.miusa.org/news/2019/WILDcallforapplicationsAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World